Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Данъчните затвориха нелегалния къмпинг “Юг”



11 Август 2007, Събота


Автор: Румяна Емануилиду
Източник: вестник Фактор

Започна ликвидирането и на незаконните паркинги и бариери към плажовете на Южното Черноморие

Това е една от бариерите на къмпинг “Юг", където ти вземат 2 лв., но касов бон не ти издават

Съвместна проверка на данъчни служители от НАП-Бургас и колегите им от Общинската служба “Местни данъци и такси" откриха почти криминален къмпинг, действащ върху територията на част от бившия къмпинг “Юг" край Царево.
Те са проверили легловата база на къмпинга и финансовата отчетност на ЕТ “Готи" - бургаска фирма, придобила имота през 2005 г. Фирмата стопанисва 30 бунгала с общо 35 стаи и 100 легла. Проверката е установила, че от началото на юли досега “Готи" е реализирала 1025 нощувки от български туристи при цени 12 лева за легло в бунгало със санитарен възел и 10 лв. в бунгало без такъв.
Данъчните установили още, че липсва касов апарат и на туристите не се издава документ от фискално устройство. Оказало се, че има регистър за настаняване, но през тази година  в него са записани имената само на 24 летовници. Инспекторите са изчислили, че за месец юли фирмата ще трябва да внесе туристическа такса в размер на 623 лв. Дали фирмата е допуснала и други нарушения, ще се установи след представяне на цялата  документация от собственика на къмпинга.
Данъчните инспектори са съставили два протокола за нарушение в местността “Кумкашлъ", непосредствено до къмпинг “Юг" /бившия лагер на глухонемите"/ . Проверката е установила, че фирма “Реко 91"/ от Панагюрище/, собственост на Костадин Пенчев, стопанисва общо 66 бунгала без регистър за настаняване на туристите, няма удостоверение за категоризация на обекта и липсват каквито и да е документи, удостоверяващи, че дейността се облага с данъци. Заведението на територията на същия къмпинг няма разрешение за поставяне и ползване и предлага алкохол без издаден лиценз, а ястията се приготвят в съседно бунгало.
Данъчнитe служители са установили нарушения и в двете заведения на плажа на “Силистар" непосредствено до Резово. В касата на заведението на плажа проверяващите са установили повече налични пари от отчетените от фискалното устройство. В импровизирано кафене непосредствено преди плажа липсвал касов апарат. В нарушение е уличен и собственикът на паркинга, който е обявил 5 паркоместа, а при проверката на паркинга служителите от НАП-Бургас са преброили 15 автомобила.
Пътят до паркинга, който единствено води до екзотичния плаж на защитената местност не е бил преграден с бариера, но на 500 м от плажа под едно дърво висяла табела със знака за платен паркинг в часовете от от 6.00 ч. до 20.00 ч. Услужлив мъж събирал от всяка кола по 2 лв. За около пет минути през импровизирания пропуск преминали четири коли. В облачния ден на обяд на паркинга имало около 40 автомобила, разказаха проверяващи.
Паркингът не е съгласуван със сътветните служби в общината. От община Царево се ангажираха да проверят дали МОСВ е издавало разрешение за него и да поискат съдействие оттам за премахването му.
Демонтирани са две бариери на бившия къмпинг “Юг", на които са вземани такси от по 2 лева за вход, без да се издава касов бон. За финансовото нарушение данъчните са съставили протокол на великотърновската фирма ЕТ “ СИИ Стар -Васил Петков", арендатор на плажа. Освен това бариерите са затваряли пътя, представляващ публична общинска собственост и незаконно е ограничавала достъпа на гражданите и гостите на общината до плажната ивица -изключителна държавна собственост, предназначена за общо ползване.
Бариера е поставена и на входа на вилно селище “Лазурно море", собственост на българското дружество “Кортекс трейдинг" АД, което е част от холдинга “Фаворит холд" АД. Управителят на ваканционното селище обяснил, че таксата, която се заплаща на входа, е за ползване на паркинга пред хотела.
От общината отрекоха да са издавани разрешения за поставяне на каквито и да е оградителни съоръжения.  Проверките са част от кампанията на данъчните и местната община да бъде осигурен свободен достъп до плажовете. Те ще продължават до края на август.


Прочетено: 3171 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, ФЛОРА 2009 Алёша. 9 мая 2015 года pepta розичка Конструкция Тройката, паметника Фонтанът на Бургас, Богориди, 2003 Черноморец-Поморие Декоративни дървени конструкций
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development