Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Откриха хиподрума с 40 коня и 10 понита



Ключови думи:
28 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Един час тренировка струва 10 лева, разкриват школа по езда за възрастни и деца

За първи път бургазлии видяха     демонстрации на обездка и прескачане     с препятствия

Снимкa Тодор СТАВРЕВ




От Силвия Шатърова

Бургас си има вече хиподрум. Край морския бряг, близо до хотел "Парк" и тенискортовете, заработи конно-развлекателен и рехабилитационен комплекс, който ще се стопанисва от общинската фирма "Обреден комплекс" ЕООД. Въпреки непоносимите жеги, коне и жокеи от цялата страна пристигнаха във вторник за първото състезание за Купата на Бургас с награден фонд 8 500 лева.

"Преди няколко години, когато казах, че в Бургас освен театри можем да имаме и хиподрум, някои приеха     идеята за ерес", каза при официалното откриване на комплекса кметът Йоан Костадинов. Истината е, че конната база беше залегнала в предизборната му програма за третия мандат и кметът сколаса навреме да се отчете със свършеното пред бургазлии.    

Той е построен върху бивше     блато, след специално проектиране,     съобразено с всички екостандарти на ЕС.

Разполага с конюшня от 29 бокса, напълно автоматизирана система за поене на животните и събиране на отпадъците. Има открит пясъчен плац с размери 60/70 метра и осветление с възможност за вечерна езда.

Базата се разпростира върху площ от 20 декара и в него са         инвестирани близо 850 хиляди лева. От тях 500 хиляди лева са осигурени от общината,     а 50 хиляди лева са отпуснати по проект "Красива България". Останалите средства са на общинската фирма "Обреден комплекс" от заем, изтеглен с решение на Общинския съвет.

Това е една от най-добрите конни бази в България в момента, разполага с 40 коня и 10 понита, каза председателят на Федерацията по конен спорт д-р     Крум     Рашков.

Треньорът Пламен Георгиев от Шумен ще обучава желаещите да яздят в бургаската конна база, за един час тренировката е 10 лева. Все още бургаската база няма свои жокеи, но управителят на "Обредния комплекс" Христо Николов се     надява     да бъдат вложени средства в този спорт и да се създаде бургаска школа.

До два месеца бургаската база ще разполага и с лекар- рехабилитатор, който ще се грижи за тренировките на деца с трайни увреждания, като детски паралич.

На хиподрума е     изградена единствената по рода си инсталация за отстраняване на отпадъците от животните. Те ще обитават двуетажна сграда, като конюшните са на първия етаж, базата разполага и със     стаи за треньорите, както и за жокеите.

Предстои регистрирация на бургаски клуб по конен спорт, разкриването на Школа по езда за възрастни и деца, организиране на спортни състезания.

Вчера за първи път се проведоха демонстрации по обездка и състезания по прескачане с препятствия по време на състезанието по конен спорт за Купата на Бургас, под патронажа на кмета Йоан Костадинов. То започна веднага след официалното откриване. 50 коня от цялата страна се включиха в прескачането на препятствия, като повечето от тях са от базите в Шумен, Стара Загора и детски клуб "Калоян" -92 .


Прочетено: 2130 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
приятелки Лувъра, Париж - от Бутик през деня не трябва да спиш! Вече съм голяма Щрауси край Грудово Първа копка Долно Езерово Флора -Бургас-2009.JPG грее грее съботно кафе Гимназия Раковски Храбрая ворона pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development