Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Меден рудник с нова автостанция



Ключови думи:
28 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Над 6 млн. лева вложила общината в ремонта на бургаските улици

От Веесела Горанова

Нова автостанция беше открита     в бургаският комплекс “Меден рудник“ от кмета Йоан Костадинов и директора на “Бургасбус ЕООД” инж. Петко Драгнев.     Тя ще замени двете съществуващи до момента автостанции, които обслужваха автобусите 211 и тролейбусната линия по направленията “Меден рудник”-”Изгрев”, и “Меден рудник” - Централна градска част.

“Уверявам Ви, че като помагате на фирма “Бургасбус”, помагате не само на колектива, но и на всички бургазлии”, заяви по време на церемонията инж. Драгнев.

Обединяването на двете автостанции ще създаде възможност за оптимизиране на транспортния процес и ще подобри контрола от страна на диспечерската служба. С общи усилия и финансовата подкрепа от община Бургас е изградена модерна автостанция, която     отговаря на всички норми и изисквания за работа и почивка на шофьори и кондуктори. Новото място за обръщане на автобуси и тролейбуси ще избегне и шума, от който се оплакват живеещите от съседните блокове в “Меден рудник“.

50 000 лева са инвестирани в транспортната придобивка, която е изградена за 45 дни. В най-скоро време с нови автостанции ще бъдат построени в     комплекс “Изгрев” до “Чешмите“ и в “Славейков”.

В същото време стана ясно, че от януари до 15 юни в община Бургас са ремонтирани над 186 000 кв.м. пътища, като реконструкцията     на пътната мрежа и асфалтокърпежите е     на стойност 6 537 000 лв.

Три милиона лева са вложени в основният булевард “Стефан Стамболов“, като ремонтите са извършени през 2006 и 2007 година. 7,5 млн.лв. са     отпуснати за реконструкцията на бул.“Демокрация“ и 215 000 лева за улица ”Димитър Димов”. В момента се извършва фрезоване и асфалтиране по улиците“Марица“, “Роден край“, Места“. За четирите улици общината е заделила 670 000 лева.

Реконструкциите по улиците “Мария Луиза“ и “Одрин“ ще бъдат извършени след приключване на подмяната на главните водопроводи, които     минават по тях, казват от община Бургас. Средствата за подмяната на водопроводната мрежа са осигурени, съгласно одобрен проект на община Бургас и ВиК Бургас – “ Интегриран воден проект за реконструкция и разширение на водоснабдителната мрежа на град Бургас” на стойност 21 млн.евро.Средствата за проекта са по програма ИСПА и Европейската банка за възстановяване и развитие.


Прочетено: 1971 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Арменската черква Сурп Хач Цвете палма Арина ЛОНДОН къща на 20км от бргас Мишка до паркинга на витраж4 МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ. Pink For Sale Стилът на знаменитостите
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development