Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Йоан: Бургас е столица на цветята



Ключови думи:
26 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор



Така кметът на Бургас определи влиянието на международната цветна изложба за града ни пред журито и участниците в 24-та "Флора Бургас-2007".

Няма нищо по-хубаво от традицията. И според нея пет дни в годината Бургас е цветна градина, в която всеки от нас намира на какво да се възхищава, каза още Йоан Костадинов при откриването на цветната изложба. И припомни, че дори в най-трудните години общината е намирала сили да подържа редовно изданията на цветната изложба.

Пак по традиция, преди първите посетители да разгледат изложбените халета, над тях в небето полетяха ято гълъби и балони.

Тази година Флората привлече 81 фирми от 9 държави. Много от постоянните изложители вече приемат Приморския парк на Бургас като свой дом. Всяка година те водят тук нови фирми, които стават съпричастни към изложбата. Трябва да добавим - и към най-актуалните въпроси, които вълнуват обществото. Тази пролет изложителите са изписали с цветя "Не сте сами!"- подкрепа към медицинските ни сестри в Либия

Освен красиви преживявания сред великолепно аранжираните кътчета, изложбата има и конкурсен характер.

Успоредно с нея в Бургас се провежда и научна конференция. Една от темите тази година е "Историята и изграждането на бургаския парк и на Флора -Бургас".

Цветята в нашия град украсяват все повече паркове и градини.Те навлязоха в нашите домове, станаха неизменна част от живота ни.А присъствието на зеленина и цветя винаги облагородява нравите.Остава да ни научи и     как да пазим природата край себе си по-чиста.

От Димка Ташкова


Прочетено: 2795 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конструкция Божидара -спокойствие в морската градина Египет Осенний натюрморт Лувъра, Париж - от Бутик Алеша Исторически музей, Бургас Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Машините на Леонардо БГ СМЕШКИ майк Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development