Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

С “великденски чудеса” зарадва бургаски деца Ваклин Стойновски



Ключови думи:
05 Април 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Яйце-гигант шариха ученици от студио “Дарование"

Нестандартно боядисване на яйца организира вчера     бизнесменът Ваклин Стойновски по повод големия християнски празник Великден. Инициативата “Великденски чудеса" се проведе на традиционния за боядисване на яйца ден - Велики четвъртък и предостави на талантливите деца на Бургас едно различно поле за изява. Собственоръчно децата от рисувално студио “Дарование" изпъстриха с бои     30-килограмово великденско яйце в кафе- сладкарница “Натали". Яйцето, направено предварително от гипс и мрежа, бе оцветено по проекти на децата, изработени от малките художници. Условието, поставено пред младите таланти, бе да сформират три екипа и да изработят проект за боядисването на яйцето, върху което     работиха.     То бе     отличено от експертното жури с председател Цоня Дражева, директор на Регионален исторически музей в Бургас и     членове- Ваклин Стойновски - инициатор и спонсор на кампанията “Великденски чудеса", както и     един от най-известните бургаски художници Йордан Маринов. Подаръци имаше за всички участници, а екипът-победител получи цяла торта.     “Този светъл християнски празник е още един повод да подкрепим и насърчим талантливите бургаски деца",     каза още     Стойновски.

Събитието “Великденски чудеса" е част от дългосрочната инициатива “Обичам Бургас",     също организирана от Ваклин Стойновски.    

Николай БОРИСЛАВОВ Cнимка Тодор СТАВРЕВ


Прочетено: 2012 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Инкубатори за люпене на яйца Приятелки в три цвята Конкурс прическа Бургас 2009 дъга през гората, до морето Международен Семинар на фризьорите София красиви по всяко време Бургас-моста ВИК УСЛУГИ БУРГАС Флора Бургас 2009 Черноморец Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development