Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Земеделци и строители най-често жертви на измама и трафик



Ключови думи:
15 Март 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Международната организация по миграция представи проекта си за митовете и реалностите за работа в чужбина

Работници с по-ниска степен на образование най-често търсят     помощ от Международната организация     по миграция /МОМ/ за намиране на     работа във Великобритания. Това съобщи     Ирина Буланова - регионален мениджър на организацията     в Бургас.

През седмицата тя представи проекта "Митове и реалности за миграцията във Великобритания".

Проектът стартира на 14 декември 2006 на територията на     Бургас и региона и     приключва този месец. Той е съвместна инициатива на Правителството на Великобритания и МОМ, а целта му е да даде информация на българските граждани по въпросите за пътуване, пребиваване и достъп до пазара на труда във Великобритания след приемането на България в Европейския съюз.

В Регионалния информационен център на МОМ се извършват индивидуални консултации на граждани, желаещи да мигрират във Великобритания. В 40% от случаите     през този период организацията е била търсена за съдействие от работници, които са изявили желанието си да работят в селското стопанство и строителство. Точно представителите на тази група стават най-често жертви на измами и на трафик на хора, сочат анализите от     бургаския офис на МОМ.

Хората от тази категория са насочвани към девет оторизирани оператора към МВР на Великобритания.

Тези, които желаят да се занимават с друг тип дейност биват осведомявани за легалните пътища, по които могат да започнат работа във Великобритания и насочвани към лицензираните посредници за работа в чужбина към Агенцията по заетостта. Някои от гражданите попадат в специфична група, която директно може да подаде своите формуляри за работа в МВР на Великобритания.

Освен консултации за възможностите за работа в Англия,     местните партньори на международната организация съдействат и на лица, които вече са се завърнали от нелегално пребиваване. В офиса     на МОМ в Бургас се провеждат и консултации с психолози и органи на МВР на пострадали при трафик хора.

МОМ     е създадена през 1951 г. като междуправителствена организация с цел да организира заселването и интеграцията на разселени лица и мигранти след Втората световна война.

В хода на 55 годишния си опит     МОМ развива многостранна дейност в целия свят във всички области на управление на миграцията.

България е основен член на МОМ от 1994 година. Мисията на организацията в     България има централен офис в София и шест регионални в Пловдив, Русе, Видин, Бургас и Сливен.

От Румяна Емануилиду


Прочетено: 2168 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 Неизползваната жп линия в парк честит рожден ден Pepi Списание Влъхвите Созопол Spirit of Burgas Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395 ЛОНДОН HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО камини ухажване
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development