Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Към Европа с българска мода



Ключови думи:
07 Декември 2006, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

На ревю-спектакъл свои тоалети показаха модните къщи „Франц Мари", „Фани Фешън", „Астелла", „Лита", „Дрийм нет" и други

Стилни сиви костюми и строги вечерни тоалети показа на „европейско" ревю модна къща „Франц Мари"



    „С какво е постлан пътят на българката към Европа?", пита депутата от БСП Иво Атанасов млада репортерка. „С българска мода", отговаря той и сочи веселата суматоха около тях. Действието се развива във фоайето на хотел „Хилтън". Поводът е годишното модно дефиле на дизайнери и модни къщи, членове на Националната камара за мода. То е посветено на предстоящото членство на България в ЕС.



    Красивите розово-лилави килими са вдигнати, а на тяхно място е построена сцената за дефилето. От двете й страни местата си заемат почетните гости на спектакъла. Освен Иво Атанасов и красивата му съпруга, да уважат труда на дизайнерите са дошли вицепремиерът Ивайло Калфин, министерши и депутатши, журналисти и колеги на домакините от бранша. Тук са и представителите на Германското дружество за техническо сътрудничество /GTZ/ към Федералното министерство за икономическо развитие на Германия, под чийто патронаж се провежда събитието. Пристигат и манекенките от „Хай Левъл", „Ексграунд", „Ню Вижън" и „БГ Моделс". Надя Вълева - председателя на борда на директорите на Националната камара за мода, дава последни наставления на екипа.



    „С какво ще влезе облечена Пенка Станчева в Европа?", шеговито имитира въпроса на телевизионната журналистка главният редактор на „Фактор" Станка Динева. „С „Франц Мари", отговаря в същия стил Пенка Станчева - шеф на рекламата на вестника, и изтупва невидими прашинки от прекрасното червено сако, с което е облечена. Към разговарящите се приближава дама в черен панталон и блуза. „Хубаво сако, каква марка е", пита тя Станчева. „Нали е хубаво, купих си го специално за случая, ушито е от модна къща „Франц Мари", отговаря Станчева. Оказва се, че питащата е Мария Инджова, дизайнер на модната къща, която е познала проектираната лично от нея дреха. От думите й става ясно, че тя направо „пари", защото е от най-новите модели на студиото й.



    Лумват светлините на прожекторите, всички заемат местата си, на подиума излиза водещата, дефилето започва. Представянето на колекциите стартира с моделите „Фани Фешън" с дизайнер Фани Пападопулу. Строги, спортни, вечерни, ежедневни и младежки тоалети показват студиата на „Астелла" на Аля Милушева, „Юджийн нет" на Евгени Петков, „Дрийм нет" на Мирослава Бонева, „Нюел" на Елизабет Михайлова, „Лита" на Светла Макавеева, а също така на дизайнерите Силвия Павлова, Антония Негрова, Кристина Денчева.

На сцената излизат малко момиче и малко момче, облечени в национални носии. Те носят огромна кошница цветя, която оставят в дъното на подиума. След тях по него излизат манекенки, облечени в красиви сиви ежедневни панталони, поли и сака, тъмни вечерни тоалети и строги костюми за работещи жени. Това са най-новите модели на „Франц Мари". В края на шоуто отново се появяват двете дечица, но вече облечени като „господин" и „госпожица". Тя в искрящо бяла дълга рокля, той в строг панталон, бяла риза и черна папионка. Хванати за ръка, те развяват българския трикольор и синия флаг със златните звезди на Европейския съюз. В края на подиума българският „господин" коленичи, поема ръката на европейската „госпожица" и неопитно я целува. Спектакълът на модата, с която българката „влиза" в ЕС завършва със символичното „искане на ръката" на красивата Европа от нашия „ерген".



    Гръмват аплодисменти. Всички са впечатлени от хореографията на ревюто. Оказва се, че тя е дело на доайена на българската мода Петър Генадиев по авторска фешън музика на гениалния български композитор Стоиц Гъдев.



Прочетено: 3315 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Градините на Версай от Бутик аз Коктейл Конкурс прическа Бургас 2009 МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ. Американски Кокили за Строители Водна топка Spirit of Burgas Менструална чашка MeLuna Община Бургас така е по-добре бургаска среща
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development