Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БСП каза НЕ на управлението на ГЕРБ



05 Декември 2010, Неделя



Протест на БСП срещу управлението на ГЕРБ - призив. http://www.bspbourgas.org/

Уважаеми дами и господа,

Ние, участниците в настоящия митинг заявяваме, че тук ни събра общата ни воля за солидарност и гневен граждански протест. Всички сме свидетели как в обществото ежедневно нараства недоволството и възмущението от водената от настоящото правителство на ГЕРБ и Атака недемократична  и откровено авторитарна политика срещу интересите на народа и в полза на тесни олигархически кръгове, приближени и част от настоящата върхушка на властта.

Ние, категорично заявяваме, че сме против новия акт на грубо погазването на демократичните права на българските граждани, в следствие на приетия наскоро от мнозинството на двойната коалиция Изборен кодекс. Чрез него се лишават от права 700 000 души в страната от 1554 малки селища, на които се отнема възможността да избират пряко своите кметове в по-малките си населени места.

Ние, обединените граждани на Бургас и Бургаска област сме против и още една друга крайно недемократична стъпка на настоящето правителство, а именно намаляване на представителността на местната власт, чрез премахване на районите /и прекия избор на кметове на тези райони/ в големите градове с районно деление- София, Пловдив и Варна.

Ние, участниците в настоящия митинг сме против въвеждането и на т. нар. „данък колиба” чрез който няма да се напълни празната държавна хазна, а само допълнително ще се ощетят стотици, хиляди граждани от най-бедните слоеве в обществото, без при това особено да се увеличат местните приходи.

Българската социалистическа партия винаги е отстоявала последователната си политика през годините на разумно данъчно облагане особено спрямо бедните и малоимотни граждани. Още с идването ни на власт през 2005 година ние въведохме правилото да отпадне данъчното облагане за недвижими имоти с данъчна оценка до 1400 лв. Следващата година бе увеличен прага на недвижимите имоти, които не подлежат на данъчно облагане до 1680 лв., а през 2009 година на 2 520 лв. Още с идването си на власт ГЕРБ рязко намали този праг до нивата от 2006 година, а с приетия на първо четене Закон за местните данъци и такси наново въвежда облагането с данък на недвижимите имоти с ниска данъчна оценка под 1680 лв.  Нещо, което ще засегне пряко преди всичко най-бедните и малоимотни граждани в нашата страна.  Считаме, че в условията на икономическа криза и намаляване продажните цени на недвижимите имоти подобно законодателно решение е нецелесъобразно и в ущърб на интересите на големи групи от хора в и без това най-бедната страна от Европейския съюз, каквато е нашата.

Ние, участниците в митинга сме против политиката на правителството за допълнително свиване на социалните разходи за здравеопазване, наука и образование.

Ние сме против осъществявания систематичен погром срещу българската наука и елитните български университети, какъвто е случая със Софийския университет „Св. Климент Охридски” Ние, изразяваме нашата солидарност със стачкуващите учени, студенти, лекари и научни работници и сме против идеята на сегашното правителство за разформироване на БАН и разграбване на неговите богати имоти.

Ние сме за по-добри доходи за пенсионерите и най-бедните слоеве в страната. Ние, заявяваме, че искаме хляб и работа за нас и нашите деца! Искаме запазване на демокритичните права и свободи на гражданите, а не ескалация на полицейски произвол и всевъзможни медийни имитации на борба с престъпността, на които се нагледахме през последните месеци.

Заявяваме , че сме категорично против водената от настоящото правителство политика на замразяване и намаляне на доходите и пенсиите на българските граждани. В случай, че в близко бъдеще не настъпят положителни промени си запазваме правото да преминем към щафетно гражданско неподчинение и към други по-крайни форми на обществено недоволство от водената от настоящето правителство недемократична, некомпетентна и пагубна за страната  политика.

Да живее България!

Да живее солидарността между всички честни, и измъчени трудови хора у нас, жертва на некомпетентната и корупирана политика на правителството!

                                              

От митингуващите.

Бургас, 4 декември 2010 г.


http://www.bspbourgas.org/



Прочетено: 5157 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас, мостика Бургас, ФЛОРА 2009 Пътна помощ докато ние спи, те творят Бургаският кей Учебници CALLAN метод до паркинга на АХИЛОЙ Конкурс прическа Бургас 2009 Приятелки в три цвята Зима в Странджа
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development