Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Св. Николаевски православни образователни четения



23 Ноември 2010, Вторник



На 3 и 4 декември 2010 година, в зала № 3 на Гарнизонния клуб – Бургас, ще се проведат Деветите юбилейни национални „Св. Николаевски православни образователни четения“ с международно участие, организирани от Православен енорийски център към катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий”. Четенията се провеждат ежегодно по идея на отец Захарий Дечев. В програмата са включени пленарни доклади на проф. д.п.н. Клавдия Сапунджиева от СУ „Св. Климент Охридски” ФНПП и проф. д.б.н. Румен Ваташки от ШУ „Епископ Константин Преславски”, ще бъдат представени и научни съобщения от членове на експедиция „Близнак 2010“ – младите православни краеведи - ученици от различни буртаски училища, разработки на представители на различни български университети, учени и общественици.


На 3 и 4 декември 2010 година, в зала № 3 на Гарнизонния клуб – Бургас, ще се проведат Деветите юбилейни национални „Св. Николаевски православни образователни четения“ с международно участие, организирани от Православен енорийски център към катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий”. Четенията се провеждат ежегодно по идея на отец Захарий Дечев. В програмата са включени пленарни доклади на проф. д.п.н. Клавдия Сапунджиева от СУ „Св. Климент Охридски” ФНПП и проф. д.б.н. Румен Ваташки от ШУ „Епископ Константин Преславски”, ще бъдат представени и научни съобщения от членове на експедиция „Близнак 2010“ – младите православни краеведи -  ученици от различни буртаски училища, разработки на представители на различни български университети, учени и общественици. Събитието се провежда за девета поредна година и е едно от традиционните мероприятия, с които град Бургас отбелязва своя празник. Традиционните православно-педагогически четения вече се утвърдиха като един авторитетен форум, на който си дават среща учени и съмишленици от цялата страна и от чужбина. Форумът е и своебразна среща на представители на различни поколения, защото по традиция в него участват и ученици, които представят своите научни съобщения за отчитане на работата си на ежегодните православно-краеведски експедиции.
На форума ще бъдат представени и поредните сборници, резултат от краеведско-проучвателската и научно-дискусионната работа на експедицията и четенията, проведени през 2009 година.




Прочетено: 3724 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
синьо Spirit of Burgas Цветы луговые Над Община Бургас Пролет преди листата Созопол Ива цвят wellcome to bourgas http://rosengeorgiev.com KST Bourgas 1975 АЗ АЗ ПЕПИ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development