Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Нейнски и Волски предупреждават



08 Октомври 2010, Петък



Новите страни-членки могат да останат с по-малко представители в Европейската дипломатическа служба алармират евродепутатите Надежда Нейнски и Яцек Волски Евродепутатите от ЕНП Надежда Нейнски /България/ и Яцек Волски /Полша/ алармираха в писмо председателите на парламентарните делегации на новите страни членки, както и депутатите в Правната комисия на Европейския парламент за опасността новоприетите държави да бъдат ощетени по географски признак в Европейската дипломатическа служба.

Новите страни-членки могат да останат с по-малко представители в Европейската дипломатическа служба алармират евродепутатите Надежда Нейнски и Яцек Волски

Евродепутатите от ЕНП Надежда Нейнски /България/ и Яцек Волски /Полша/ алармираха в писмо председателите на парламентарните делегации на новите страни членки, както и депутатите в Правната комисия на Европейския парламент за опасността новоприетите държави да бъдат ощетени по географски признак в Европейската дипломатическа служба.

В края на миналия месец Комисията по бюджети в ЕП прие проектостановището на Надежда Нейнски за промяна в статута на длъжностните лица в Европейската дипломатическа служба. В него бяха заложени изменения за постигане на географски баланс. Докладът бе гласуван с голямо мнозинство. Аналогично решение взе и Комисията по външни работи на ЕП, въз основа на доклад на председателя на полската делегация в Групата на ЕНП Яцек Сариуш-Волски.

Предложенията за справедливо географско разпределение са в съответствие със законодателната резолюция на ЕП от 8 юли 2010 г., относно решението на Съвета за създаване и функциониране на Европейската дипломатическа служба.

Въпреки това съществува реална опасност този текст да не получи положителен вот в подготвения за окончателно гласуване от правната комисия доклад. Така на практика новите страни членки на ЕС могат да бъдат ощетени в администрацията на Европейската дипломатическа служба.

Надежда Нейнски и Яцек Волски призовават евродепутатите на новоприетите страни членки за активна позиция по този толкова важен въпрос.






Прочетено: 2207 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
жици край пътя вместо сняг на Коледа Ремонтиране рециклиране носачи на BMW E46 Странджа, старите дървета Земя на хоризонта Цъфнали череши pepi грее грее Конструкция ahtopol от прозореца Менструална чашка MeLuna
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development