Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Съвременни италиански творци редят изложба в Бургас



25 Септември 2010, Събота



От 27 септември до 10 октомври в Бургас ще гостува съвместна изложба на двама от съвременните италиански творци. Алба Гонзалес и Лука Бракали са артисти, които използват различен език за изразяване, но вдъхновен от една и съща стимулираща сила.

От 27 септември до 10 октомври в Бургас ще гостува съвместна изложба на двама от съвременните италиански творци. Алба Гонзалес и Лука Бракали са артисти, които използват различен език за изразяване, но вдъхновен от една и съща стимулираща сила.
Алба Гонзалес е скулптор с над 30 изложби зад гърба си в цял свят. Работи с мрамор, бронз и камък. Алба Гонзалес ще представи на бургаските ценители на изкуството 11 свои скулптури, които изобразяват вътрешния човешки свят, в който живеят античните митове и модерното общество.
Лука Бракали е пътешественик, който ловко улавя и заснема най-недостъпните пейзажи на планетата. 121 посетени страни, 10 изложби, автор на 3 книги, многобройни публикации и 40 интервюта, и носител на награди от 2 международни  фотографски  конкурса, Лука Бракали посвещава двадесетте години пътувания на опознаването на нашия свят, опитвайки се да улови чрез снимките си проблемите на околната среда, свързани с разтопяването на ледовете. Специализира в екстремни репортажи за Арктика и Антарктика.
През 2009 г. Бракали е единственият репортер, който достига геграфския Северен полюс по време на еко експедиция на ски. Работи с най-важните учени и изследователи на полюса, а от 2008 г. благодарение на своя принос е член на „Асоциацията на младите изследователи на полюса”. Фотографиите му са изложени в музеи и галерии във Фабриано, Пиетрасанта, Рим и Ню Йорк.
Това не е първата съвместна изложба на Алба Гонзалес и Лука Бракали. Миналата година участват със своя изложба на тема „Реални и измислени пътувания” в Пиетрасанта, тоскански град, считан за люлка на италианското изкуство.
Самите артисти казват за предстоящата си изложба в Бургас „нашата съвместна изложба е едно пътуване навътре и вън от човека. Към тези посоки искаме да добавим и трета – тази да открием и да разкажем за една нова реалност, за нас, каквато е българската”.
Атрактивната експозиция се организира от Община Бургас със съдействието на Италианския културен институт в София, Дружество на художниците – Бургас, почетния консул на Тоскана за България адв. Алесандро Бузони и под патронажа на посланика на Италия в България Н. Пр. Стефано Бенацо.
Изложбата ще бъде открита на 27 септември /понеделник/ от 18.00 часа в галерия „Дружеството на бургаските художници” на ул. „Александровска” № 22.




Прочетено: 2792 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мото клуб камини Цветя BSB Конкурс прическа Бургас 2009 Spirit of Burgas Ремонтира носачи BMW Бургас-моста Един рицар в Париж от Бутик РК пазач
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development