Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Три камиона с отпадъци събраха участниците в бригада „Атанасовско езеро 2010”



27 Август 2010, Петък



Три камиона с отпадъци събраха участниците в природозащитна бригада „Атанасовско езеро 2010” организирана от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) в рамките на проект „Живот за Бургаските езера” към програма LIFE+ на Европейския съюз. 40 доброволци се включиха днес в почистването на северната граница на поддържан резерват „Атанасовско езеро”. Акцията се осъществи с подкрепата на Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас, която осигури необходимата техника за събиране и извозване на отпадъците. С помощта на участниците в бригадата е почистена от битови и строителни отпадъци огромна площ от резервата, разположена в близост до стария римски мост.

Три камиона с отпадъци събраха участниците в природозащитна бригада „Атанасовско езеро 2010” организирана от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) в рамките на проект „Живот за Бургаските езера” към програма LIFE+ на Европейския съюз. 40 доброволци се включиха днес в почистването на северната граница на поддържан резерват „Атанасовско езеро”. Акцията се осъществи с подкрепата на Регионална инспекция по околната среда и водите – Бургас, която осигури необходимата техника за събиране и извозване на отпадъците.
С помощта на участниците в бригадата е почистена от битови и строителни отпадъци огромна площ от резервата, разположена в близост до стария римски мост.
„Огромни струпвания от строителни отпадъци имаше на места в резервата”, споделя Яна една от участничките в акцията. „Бетон, цимент, тухли и всякакви други строителни материали не разбирам защо са били изхвърляни в едно от най-красивите места в България” притеснено продължава своя разказ Яна след днешната акция. Купчини от стари дрехи е другата находка на бригадирите в границите на резервата. Според тях това е недопустимо, след като е известно, че Атанасовско езеро е място от европейско и световно значение за опазването на много видове птици и предпочитана дестинация за много чужди туристи. Покрай минаващият наблизо път най-много са били отпадъците от пластмасови бутилки и чаши, изхвърлени от преминаващите автомобили, което също възмущава участниците в бригадата.
Всички те, обаче, са удовлетворени от днешната акция, защото са помогнали за връщането на приятния облик на поддържания резерват след като са почистили макар и една част от защитената територия.
„Не беше лесно, казва Яна, но въпреки тежката работа и топлото време, благодарение на желанието ни да направим нещо добро за хората и птичите обитатели на резервата и заредени с настроение и ентусиазъм ние събрахме 3 камиона с отпадъци. Иска ми се, когато догодина се завърна тук, да не заваря същата гледка” са надеждите на Яна и другите млади природозащитници.


Мариана Вълчева
Връзки с обществеността
0879 534 016
Life +
„Живот за Бургаските езера”
[email protected]
www.bspb.org




Прочетено: 2726 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Spirit of Burgas Лалета от Бутик Az sym ot Burgas залез Cupidon МОЩЕН СЕКС СТИМУЛАНТ ЗА МЪЖЕ пазач Лятото Miss Sixty Малката От моста в Слънчев Бряг
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development