Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ИЗЛОЖБА НА ЕЛЕНА КАЛУДОВА В МОРСКА ГАЛЕРИЯ БРИЗ - БУРГАС



19 Август 2010, Четвъртък



На 23 август в центъра на Бургас, на ул.Богориди 16 отваря врати едно ново художествено пространство – Морска галерия „Бриз”. Случайно или не, известният бургаски галерист Бояджиев е решил първата изложба в новата зала да бъде на една млада художничка.

      На 23 август  в центъра на Бургас, на ул.Богориди 16 отваря врати едно ново художествено пространство – Морска галерия „Бриз”. Случайно или не, известният бургаски галерист Бояджиев е решил първата изложба в новата зала да бъде на една млада художничка.
     Елена Калудова е родена през 1982г. в Бургас. През 2003г завършва Частната академия по изкуствата „Жул Паскин” в София, а през 2010г. и Националната художествена академия, специалност живопис при проф.Андрей Даниел. В своята творческа биография художничката има участие в 8 национални изложби. Три пъти нейни творби са показвани и в Бургас.
     През 2009г учи живопис в Италия. В гр.Асколи Пичено участва в съвместен проект с художници от Италия, Словакия, Албания, Иран и България. Две нейни платна са собственост на градската галерия на Асколи Пичено. В Италия Елена Калудова участва със свои творби в още две международни изложби. През 2009г. прави първа самостоятелна изложба живопис в гр. Мачерата. Между платната й са показани и фотографии на нейния баща – д-р Любомир Калудов, хирург в Бургас.  Събитието е отразено широко в италианската преса и електронни медии. Поради големия интерес изложбата живопис и художествена фотография е експонирана отново в друга галерия на гр.Мачерата. Същата година младата художничка работи в сценографския екип на международния оперен фестивал Sferisterio –Macerata.
     В първата си самостоятелна изложба в България  /от 23 август до 4 септември – Морска галерия „Бриз”/ Елена Калудова ще покаже своята дипломна работа от НХА – 9 платна живопис и видео пърформанс. Провокативната тема „Кокали” предизвика коментарии сред професорите в Академията и сред художествените среди в столицата, където нейният талант на живописец беше признат за безспорен.
     В изложбата участват и нейни творби от цикъла „Моите пътувания в Италия” – композиции, в които художничката с присъщия си тънък усет за колорит и смело съчетаване на цветовете предава своите чувства, емоции и отношение към Италия и нейните приятели там.
     Откриването на самостоятелната изложба живопис на Елена Калудова е на 23.08 /понеделник/ от 19 часа.




Прочетено: 6354 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Извилистая жизнь дерева Поглед от дрон Международен Семинар на фризьорите София Созопол Връзка Underground строителство Изтравниче централна градска тоалетна Конкурс прическа Бургас 2009 флора 2008 БЪДИЩЕ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development