Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС



06 Август 2010, Петък



МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА" ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС
ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА"

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН


І. Разкрити престъпления
 
На 05.08.2010 г. около 16.00 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Камено е получено съобщение, че неизвестно лице е влязло през прозореца в необитаемо жилище на ул. “Г. Кондолов” в града. Изпратеният по сигнала полицейски екип на РУ “Полиция” е открил  46-годишния В.З. от Камено – скрит в гардероба в една от стаите. Щети - в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Камено.
 
На 01.08.2010 г. в 21.00 ч в РУ “Полиция” – Приморско е получено съобщение за извършена кражба на мобилен телефон,    лична карта, дебитна карта, дамска чанта и 65.00 лева от магазин за дрехи на ул. “Странджа” в гр. Китен. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени и задържани извършителите на престъплението: 32-годишната М.Г., 29-годишната М.В. и 16-годишно момиче – всички от с. Труд, обл. Пловдив. Същите са привлечени като обвиняеми по образуваното досъдебно производство. Вещите предмет на престъплението са намерени и иззети. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Приморско.

На 05.08.2010 г. в РУ “Полиция” - Несебър е получено съобщение, че в 06.30 ч на същата дата от рецепцията на хотел в курортен комплекс “Слънчев бряг”
 е извършена кражба на 585 евро от оборота на обекта. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, при които е установен и задържан извършителя на деянието –  италианския гражданин Ф.М. (22) – гост на хотела.  Парите, предмет на кражбата са намерени и предадени с протокол за доброволно предаване. Ф.М. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Несебър.
 
На 03.08.2010 г. около 04.00 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Приморско е получено съобщение, че от хотел в града е извършена кражба  на пари, два ръчни ни часовника, два парфюма и мобилен телефон, собственост на четири непълнолетни момчета. При проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия, със съдействието на “Специализирани полицейски сили” – Бургас са задържани извършителите на престъплението – 17-годишен младеж от приморско и Х.Ш. от Пловдив. Лицата са задържани за 72 часа. В жилищата им са намерени и иззети вещите – предмет на престъплението и два газови пистолета. Образувано е досъдебно производство. Работата по документиране  на цялостната престъпната дейност на лицата продължава РУ “Полиция” – Приморско.
 

ІІ. Характерни престъпления

За времето от 21.30 до 23.30 ч  на 04.08.2010 г. в Поморие неизвестно лице, чрез натиск на входните врати на тераса, проникнало в два апартамента на втория етаж в жилищна сграда на ул. “Хан Телериг”.  От жилищата е извършена кражба на около 1600 лв., 130 евро, мобилен телефон, два MP4, едно MP3-устройство, златни накити и бижута “Сваровски”.  По случая работи РУ “Полиция” – Поморие.
 
На 05.08.2010 г. в 7.35 ч в Пето РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение за взломяване на магазин за хранителни стоки на ул. “Васил Петлешков”. При извършения оглед е установено, че за времето от 22.00 ч  на 04.08. до 07.30 ч на   05.08.2010г., неизвестно лице, чрез оказване натиск на охранителна ролетна щора и последващо отключване на входна алуминиева врата е проникнало в обекта. По данни на собственика, от стелаж в магазина е извършена кражба на различни видове цигари на обща стойност около 2000 лева. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Пето РУ “Полиция” – Бургас.

На 05.08.2010 г. в 20.00 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Несебър е получено съобщение, че неизвестно лице е проникнало през балкона в квартира в курортен комплекс “Слънчев бряг”. По данни на обитаващия апартамента 30-годишен мъж, от жилището е извършена кражба два преносими компютъра и два парфюма. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Несебър.
 
На 05.08.2010 г. около 1.30 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Поморие е получено съобщение  за извършена кражба на пари и  вещи от частен дом  на ул. “Княз Борис І”. При извършената проверка на място е установено, че за времето  от  9.00 ч до  11.30 ч.  на същата дата неизвестно лице е проникнало в жилището чрез подбран или подправен ключ и извършило кражба на два преносими компютъра, видеокамера, мъжки и дамски ръчен часовник, мобилен телефон, 350 лв.  и златни накити – гривна, колие и дамски обици от бяло злато. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Поморие.
 
На 05.08.2010 г. около 16.45 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” - Поморие е получено съобщение за извършена кражба на пари от частен дом  на ул. “Професор д-р Стоянов”. При извършения оглед е установено, че за времето от 10.00 до 11.00 ч на същата дата неизвестно лице, чрез подбран или подправен ключ е проникнало в апартамента и извършило кражба на 1700 лв. от джобовете на две дамски чанти, оставени в хола. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Поморие.
 
На 05.08.2010г. в 06.50 ч в оперативната дежурна част на Пето РУ “Полиция” е получено съобщение за разбит апартамент в комплекс “Лазур”. При извършения оглед е установено, че за времето от 07.10 ч  на 01.08. до 6:50 ч на 05.08.2010г., неизвестно лице, чрез натиск с твърд предмет по дограма на прозорец и последващо отстраняване мрежа против комари, проникнало в кухнята на жилището. По данни на собствениците от дома са отнети  LCD-телевизор, 32 инча и около 2 грама златни бижута. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Пето РУ “Полиция” – Бургас.
 
На 05.08.2010 г. в 12.30 ч в Пето РУ “Полиция” е получено съобщение от 71-годишен британец, че около 23.30 ч предната вечер, придружен от непозната жена е посетил заведение в приморски парк, където употребили алкохол. След излизане от заведението двамата седнали на скамейка в парка, където тъжителят заспал. При събуждането си установил, че му липсва мъжки портфейл с пътнически чекове на стойност 400 щатски долара, 200 британски лири, 300 лв. и лични документи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Пето РУ “Полиция” – Бургас.
 
На 06.08.2010 г.  в 2.05 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение, че на ул. “Цар Самуил” гори лек автомобил. Пожарът е потушен от един автомобил и трима огнеборци от РУ ПБС – Бургас.  При извършения оглед е установено, че  пожарът е причинен умишлено, при което е унищожена предната част на лек автомобил “Тойота”, собственост на 48-годишна жена.  Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – - Бургас.

На 05.08.2010 г . в РУ “Полиция” – Приморско е получено съобщение от 56-годишна жена, че на 31.07.2010 г. в стопанисвания от нея магазин в Приморско е била измамена от непозната жена, която с обещанието да й достави електоруреди и компютри на ниска цена и взела сумата от 586 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Приморско.
 
ІІІ. Полицейски операции 

За времето от 02.08. до 04.08.2010 г., екипи на РУ “Полиция” – Несебър съвместно със служители на Патентно ведомство са провели специализирана полицейска операция, при която са проверени 40 търговски обекта на в Несебър, Обзор и курортен комплекс “Слънчев бряг”. При акцията са съставени 123 акта за установени административни нарушения на Закона за авторското право и сродните права и Закона за марките и географските означения и са иззети 700 текстилни облекла, носещи защитените търговски марки “Ла Коста”, “Пума”, “Адидас”, “Армани” и “Томи Хилфигър”, без съгласието на право-притежателя.
 

ІV. Пътно транспортни произшествия
 
На 05.08.2010 г. около 22.00 ч по път І-9  в посока кв. “Сарафово” се е движел лек автомобил  “Ауди А4”, управляван от 29-годишната С.З. от Варна. На пътен възел “Каблешково” предприема маневра завиване наляво при маркировка М1 (непрекъсната единична линия) и автомобилът е ударен от движещият се зад него автобус “Сетра, управляван от Т.А. (58) от Бургас. В резултат на удара С.З. е получила комоцио и е настанена за наблюдение в МБАЛ – Бургас, без опасност за живота.  При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Бургас.
 
На 04.08.2010 г. в 20.40 ч в РУ “Полиция” -  Приморско е получено съобщение за пътен инцидент до ресторант “Дяволската река”. Изпратеният на място полицейски екип установил, че произшествието е причинено от лек автомобил  “Фолксваген Пасат”. При направената проверка, техническото средство е отчело наличие на алкохол в дъха на водача – С.Т. (35), с концентрация 2,51 промила. По случая е образувано бързо производство.  
 



06.08.2010 г.
изг. Й. Георгиева                            Областен говорител на МВР:
0888 13 77 49                                             /Цв. Рандева/




Прочетено: 4683 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
витраж4 hannah montana камини всичко за отопланието Spirit of Burgas ФАРА НА АХЕЛОЙ Конкурс прическа Бургас 2009 Мой хороший знакомый из Бургаса залез над ез.Вая-Бургас.JPG самолет Черноморец Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development