Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Французинът Паскал Бернабе, единственият човек на планетата, покорил уникалната дълбочина от 330 метра под вода, пристига за пръв път в България



30 Юли 2010, Петък



Французинът Паскал Бернабе, единственият човек на планетата, покорил уникалната дълбочина от 330 метра под вода, пристига за пръв път в България. Това съобщи русенецът Мирослав Славчев, който е негов представител у нас. Бернабе в момента се занимава с обучeнието на висококвалифицирани водолази в т.нар. система technical diving /техническо гмуркане/. Това той прави, обикаляйки интересните места на планетата и разкривайки пред желаещите тайните на дълбочинното гмуркане.

Французинът Паскал Бернабе, единственият човек на планетата, покорил уникалната дълбочина от 330 метра под вода, пристига за пръв път в България. Това съобщи русенецът Мирослав Славчев, който е негов представител у нас.

Бернабе в момента се занимава с обучeнието на висококвалифицирани водолази в т.нар. система technical diving  /техническо гмуркане/. Това той прави, обикаляйки интересните места на планетата и разкривайки пред желаещите тайните на дълбочинното гмуркане.

„Когато бях при него, за да изкарам моя технически курс, ми каза, че никога не е идвал да се гмурка в Черно море, а му е любопитно, тъй като тук видимостта е лоша, условията са тежки, а има разкошни потънали кораби, има страшно много история във водата”, разказа Мирослав Славчев.

Така Паскал Бернабе наскоро прояви интерес към организацията на такова посещение у нас и след запитвания се оказа, че интересът е повече от огромен – много хора желаят да се обучават при него, допълни Славчев.

Сформирана е група от 11 души, основно българи, които ще бъдат първите му курсисти у нас. След около седмица ще стартира обучението на висококвалифицирани водолази в базата на водолазен център в Созопол. Там Бернабе ще проведе обучение на екипа в четири различни нива на техническото гмуркане – начално, две междинни и едно по-професионално според квалификацията на хората, които са се записали за курса.

Учениците на Паскал Бернабе у нас са подбрани според важни критерии – трябва да имат най-високите степени в любителското гмуркане - поне 200 гмуркания под вода, от които поне 30 на дълбочина над 30 метра.

Първите стъпки в обучението при световния шампион по дълбочинно гмуркане ще съдържат ползването на специфичната техника и екипировка.

В Созопол има интересни подводни обекти – корабът „Родина”, който се е натъкнал на мина и е потънал преди много години. Той се намира на дълбочина 40 - 45 м и е идеален за обучение, обясни Мирослав Славчев. Другият кораб е „Пионер”, бившият флагман на българския риболов, потопен като изкуствен риф на по-малка дълбочина.








Прочетено: 3294 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Извор на Марина река Американски Кокили за Строители мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Ива цвят Бургас., ФЛОРА 2008 Зима в Странджа Краси В солнечный день врабец тръби Конкурс прическа Бургас 2009 Жреци на музите 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development