Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Третият SPIRIT of Burgas изгря на хоризонтаТретият SPIRIT of Burgas изгря на хоризонта



27 Април 2010, Вторник





Третият SPIRIT of Burgas изгря на хоризонта при черноморския бряг и обещава да бъде още по-атрактивен от предишните две издания. Тази година фестивалът ще се проведе в дните от 13 до 15  август, събирайки над 100 изпълнители на 7 сцени. Най-добрите български артисти ще се изявят наред с някои от най-големите световни музикални звезди.
На пресконференция в Бургас организаторите на фестивала – Михаил Куцев от Община Бургас, Иван Вълков и Крис Гилис – съобщиха имената на някои от основните участници в новото издание на феста. Любопитството доведе в залата и кмета на Бургас Димитър Николов, който седна при журналистите.
Сред големите имена, потвърдили присъствието си на SPIRIT of Burgas’2010, са групите The Prodigy и Gorillaz Sound System (DVJ).
The Prodigy идват със самочувствието на банда, спечелила през 2009 г. приз за най-добър хедлайнер от Европейските фестивални награди, както и с парчетата от новия им албум, който се радва на голям интерес.
Gorillaz Sound System (DVJ) ще се представят с уникално аудио-визуално шоу и много екрани. Един от най-въртяните клипове по музикалните телевизии в момента е този към парчето на виртуалната бонда – Stylo, в който участва актьорът Брус Уилис.
Към тях се присъединяват култовият вокалист на групата System of a Down - Serj Tankian, британците Apollo 440 – събрали се отново след дългогодишна раздяла, DJ Shadow – тази година ще се изяви на главната сцена не само на Spirit of Burgas, но и на сръбския фест Exit, Andy C и MC GQ, както и още няколко известни имена, които ще бъдат обявени през месец май. Всички изброени артисти, с изключение на The Prodigy, излизат на българска сцена за първи път.
Скоро ще бъдат обявени и имената на българските групи и изпълнители, които ще се включат в тридневния купон на бургаския плаж.
Организаторите обявиха, че са положени усилия за привличането на родни звезди, които не са участвали в досегашните две издания на феста.
Те обещаха още по-добра организация, условия за достъп и звук, за да може фестивалът да затвърди и увеличи получените при предишните издания високи оценки.
SPIRIT of Burgas бе номиниран за „Best European Festival” на UK Festival Awards през 2008 г. и в категорията "Best Overseas Festival" през 2009 г. През същата 2009-та година събитието бе посочено от „Таймс” като една от 20-те най-добри фестивални дестинации, а програмата му бе разпространена в европейската мрежа на MTV в 16 страни. SPIRIT of Burgas намери мястото си и в списъка на номинираните за „Best Medium Sized Festival” на първите награди European Festival Awards през януари 2010 г.
При третото издание на бургаския фестивал феновете от страната и чужбина отново ще могат да ползват палатков лагер.
Кметът Димитър Николов настоя в уличките около фестивалната територия да се предвидят места за паркиране и по-прецизно да се осъществява пропускателния режим, за да не се струпват много хора при входовете на фестивала.
Основен партньор на SPIRIT of Burgas тази година е най-продаваната немска марка бира в света и в България - Beck’s. Подкрепата на най-значимите музикални събития е част от философията на Beck’s. Марката има своя собствена музикална платформа – Beck’sperience, чрез която традиционно партнира на най-добрите имена от световната и българската музика. По този начин предоставя на феновете си забавление на безкомпромисно високо ниво. Само през последните две години марката доведе у нас Lenny Kravitz, Snoop Dogg, John Digweed и много др.


* Билети:

ПРОМОЦИОНАЛНИ БИЛЕТИ (важи до 14 май):
Тридневен фестивален билет – 99 лева (45 евро)
Количествата са ограничени – след първоначалното изчерпване, нова серия промоционални билети не се предвижда!

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА:
Еднодневен фестивален билет – 50 лева (25 евро)
Тридневен фестивален билет – 120 лева (60 евро)
Билети за къмпинга – 30 лева (15 евро)

НА ВХОДА НА ФЕСТИВАЛА:
Еднодневен фестивален билет - 60 лева (30 евро)
Тридневен фестивален билет - 140 лева (70 евро)

Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventim.bg.

Фестивален къмпинг:
Появата на фестивалния къмпинг се ползва с изключителен успех през миналата година, което мотивира организаторите този път той да бъде още по-голям и още по-добре уреден. Разположен в очертанията на самата фестивална зона, той разполага с вълнуващата гледка към Черно море, което е на няколко крачки разстояние от палатките. Освен морската вода, на 24-часово разположение на къмпингуващите е и храна, душове, гардероб за съхранение на ценни вещи и едно от най-важните неща ... всички фестивални сцени в непосредствена близост. За повече подробности, посетете сайта на фестивала www.spiritofburgas.com
Опции за настаняване:
В града има много хотели и частни квартири, както и два големи къмпинга в околностите. Докато някои от хотелите предлагат най-високо качество услуги на високи цени, евтино настаняване може да бъде намерено в малки частни хотели в покрайнините. Могат да се използват услугите на агенции за недвижими имоти и да се наеме апартамент или стая в центъра на достъпни цени.
Как да стигнем:
Със самолет -  Бургас се намира на 15 минути път с автомобил от летище Бургас. Wizz Air има директни полети от Лондон Лутън, а Кралските Авиолинии - директен полет от Манчестър. Има и много чартърни полети през летния сезон на Balkan Holidays, както и ежедневни полети от София до Бургас.
С влак – ЖП гарата на Бургас е свързана с всички части на страната. Експресен влак стига до София за по-малко от 6 часа. Също така има влакове от Прага, Братислава и Букурещ.

С автобус – Централната автогара е разположена в близост до ЖП гарата в центъра на Бургас. Има автобусни линии до всички големи градове на страната, включително София. Също така има линии от/до Гърция, Италия, Германия и Франция. Много частни превозвачи осигуряват транспорт до градовете и курортите на южното и северното Черноморие. Има също и редовен градски транспорт – автобуси и маршрутни таксита.

С автомобил – лесно и приятно е да се шофира от съседните страни:
Букурещ-Бургас 4,00 h
Истанбул-Бургас 4,00 h
Скопие-Бургас 7,30 h
Белград-Бургас 9,00 h
Атина-Бургас 12,00 h





Прочетено: 6029 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Община Бургас Детски къщи Teddys house врабец Конкурс прическа Бургас 2009 аз Републиканска след ремонта Spirit of Burgas успях! КАРФУР Бургаският мост
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development