Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ПРОЛЕТ 2010 с изненади за изложители и посетители



07 Май 2010, Петък



Международният пролетен панаир ще изненада и изложителите, и посетитeлите със своите нови инициативи. Най-авторитетното изложение на леката и хранителна индустрия в Югоизточна Европа ще се проведе от 11 до 16 май 2010 г. в Международен панаир Пловдив. Той посреща своята 30-та годишнина с нов формат - „Бизнесът среща бизнеса“. Промяната е подсказана от фирмите участници, за да се акцентира върху по-активните бизнес контакти, а не толкова върху крайните клиенти. Това беше оценено като много подходящ ход от Борда на директорите на ЦЕНТРЕКС, който заседаваше в Пловдив на 30 април. Негови представители заявиха, че стъпката е изключително полезна за бизнеса, защото такава е световната тенденция в панаирната индустрия. Тя дава и повече пазарни шансове във времето на кризата.

Международният пролетен панаир ще изненада и изложителите, и посетитeлите със своите нови инициативи. Най-авторитетното изложение на леката и хранителна индустрия в Югоизточна Европа ще се проведе от 11 до 16 май 2010 г. в Международен панаир Пловдив.

Той посреща своята 30-та годишнина с нов формат - „Бизнесът среща бизнеса“. Промяната е подсказана от фирмите участници, за да се акцентира върху по-активните бизнес контакти, а не толкова върху крайните клиенти. Това беше оценено като много подходящ ход от Борда на директорите на ЦЕНТРЕКС, който заседаваше в Пловдив на 30 април. Негови представители заявиха, че стъпката  е  изключително полезна за бизнеса, защото такава е световната тенденция в панаирната индустрия. Тя дава и повече пазарни шансове във времето на кризата. 

„Пловдивският панаир е сред най-добрите организатори на изложения не само в Европа, но и в света. През последните три години е постигнал огромно развитие“, заяви Бохуслав Залевски, който до скоро беше председател на ЦЕНТРЕКС – организацията, извършваща одити на дейността на панаирите от Централна и Източна Европа и гарантираща за надеждността и прозрачността на данните. 

“Кризата намали с около 30% изложителите на Пролетния панаир, но такъв е спадът и  в други изложбени центрове  в региона”, посочи на пресконференция Райна Георгиева, завеждащ сектор „Маркетинг“. „Намалелият брой на участниците показва, че  икономиката  още не е излязла от кризата. Освен това, неаргументираните нападки към панаира от страна на основен акционер като държавата разколебава бизнеса и вреди на работата на дружеството“, подчерта изпълнителният директор Богомил Бонев.

Фирми и експонати от 23 държави ще се представят на 10-те изложби на ПРОЛЕТ 2010. Ще бъдат показани изделия, машини и технологии от областта на спорта и свободното време, хранителни стоки, строителни материали, мебели, облекло, козметика и парфюмерия, обзавеждане за хотели, ресторанти и заведения. Ще се проведат Изложбата на общините, Зоната за бизнес консултации „Бизнес консултинг“ и Националното изложение на стоки и услуги от предприятия на хора с увреждания, Салонът на изкуствата „Импресия“ и Международният конкурс за панаирен плакат.

За първи път се организират Дни на кафето, където бармани  и специалисти по приготвяне на напитки от кафе ще демонстрират своите умения,  а посетителите ще могат да дегустират. На тях е поверено и журирането в първия конкурс „Изборът на потребителите“, на който ще се конкурират хранителни продукти. Атрактивно ще бъде и вече традиционното състезание за Националната кулинарна купа, което ще излъчи най-добрите готвач, сладкар и отбор на годината.

Интересна и за изложителите, и за посетителите специалисти ще бъде международната конференция  за общата селскостопанска политика на Европейския съюз след 2013 г., чийто организатор е Европейският икономически и социален комитет. В съпътстващата програма са включени още множество презентации и делови срещи.

Новост е и форумът за недвижими имоти, който ще се проведе в Зоната за бизнес консултации „Бизнес консултинг“. На него ще се обсъждат пазара на имоти, тяхното управление, енергийната ефективност на домовете и ипотечното кредитиране.

Седемте палати и откритите изложбени площи около тях, на които ще бъдат разположени експонатите от ПРОЛЕТ 2010, ще бъдат отворени за посетители от 9 до 18 ч, а в последния ден – до 14 ч. Входните билети са с цена 3 лева, а за инвалиди, пенсионери и ученици – по 2 лева.


Прочетено: 2918 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора Бургас 2009 спретната къщурка Ива цвят Конкурс прическа Бургас 2009 Мебелна Фабрика ДИЕЗ Машините на Леонардо МАРИНА КЕИП нощен бряг Йордановден 2011, Бургас - от Тина Пристанище Приморско МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ.
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development