Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Созопол стартира литературен форум с участието на писатели, студенти и преподаватели от Нов Български университет



09 Април 2010, Петък



В Созопол стартира литературен форум с участието на писатели, студенти и преподаватели от Нов Български университет, съобщиха от пресцентъра на общината. Литературният форум ще се проведе утре в Художествената галерия в града, като в него ще вземат участие проф. Михаил Неделчев, доц. Едвин Сугарев,писателите Йорзан Евтимов и Емилия Дворянова. Литературното събитие ще бъде открито от 14.30 часа с кръгла маса „Под сенките на облаците- подир 100 години”. От 17.30 ч. ще бъде представен сборникът „Христо Фотев” в българската литература и култура” от поредицата „Литература на НРБ” на департамент” Нова българистика”. Участие в презентацията на сборника ще вземат авторите, участващи в него, бургаски автори и проф. Михаил Неделчев.

В Созопол стартира литературен форум с участието на писатели, студенти и преподаватели от Нов Български университет, съобщиха от пресцентъра на общината. Литературният форум ще се проведе утре в Художествената галерия в града, като в него ще вземат участие проф. Михаил Неделчев, доц. Едвин Сугарев,писателите Йорзан Евтимов и Емилия Дворянова.

Литературното събитие ще бъде открито от 14.30 часа с кръгла маса „Под сенките на облаците- подир 100 години”. От 17.30 ч. ще бъде представен сборникът „Христо Фотев” в българската литература и култура” от поредицата „Литература на НРБ” на департамент” Нова българистика”. Участие в презентацията на сборника ще вземат авторите, участващи в него, бургаски автори и проф. Михаил Неделчев.

На 10 април, събота участниците в литературния форум ще посетята две от най-емблематичните созополски църкви. Предмидена е кратка лекция на Мария Огойска за богородичната символика на иконите в старата Богородична църква. Историята за построяването на т.нар. Бежанска църква „Св.св. Кирил и Методий” ще разкаже в кратка беседа Михаил Неделчев. Темата с църковното наследство ще бъде продължена с посещение на манастира „Св. Георги” и старата гръцка църквица в Поморие.В следобедните часове участниците във форума ще посветят работата си отново на Созопол. Темата на творческия модул е „Созополският текст в българската култура. Михаил Неделчев ще направи въведение в темата като представи идеята си за поетическа антология „ Градът на спасението”. Предвиден е разговор за созополските творби на Георги Господинов, Йордан Ефтимов и Борис Роканов.Биляна Курташева в кратка беседа ще представи малката антология за Созопол”Вдъхновение от Созопол”, последвана от кратък разказ от Дария Паунова- Зафирова за художниците Александър Мутафов и Яни Хрисопулос.Същият ден е предвиден и вечерен модул, който ще бъде осъществен от студентите в специална дискусия върху теми за Созополския текст в българската култура в къщата на НБУ.

Неделя е последният ден от литературния форум посветен на Созопол. Емилия Дворянова, Йордан Евтимов, Мария Огойска и Михаил Неделчев ще направят кратък обзор за участието им и участието на на департамент „Нова българистика”в целия проект, както и по темата за присъствието и характера на ранноесенните празници на изкуствата „Аполония”,Созопол.Събитието ще завърши с импровизирано творческо писане със студенти.Студентите, които имат художествени заложби заедно с преподавателите и писателите Йордан Евтимов и Емилия Дворянова ще импровизират създаване на художествени текстове за Созопол.




Прочетено: 4360 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Арменската черква Сурп Хач Барселона Неизползваната жп линия в парк самотна обитателка Един рицар в Париж от Бутик Флора Бургас 2009 ухажване Международен Семинар на фризьорите София Конкурс прическа Бургас 2009 Бургас, Богориди, 2003 Vision
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development