Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

2.5 милиона лева отделени за лъскане на училища



05 Август 2009, Сряда



Сравнително спокойно и „на чисто“ ще посрещнат първия школски звънец бургаските училища и детски градини, в които текат ремонти - строителните фирми трябва да предадат готовите обекти до 4 септември. Около 2 милиона и половина лева отпуска община Бургас за поправка на остарялата база. Това е само част от реалната сума, необходима за ремонтите, останалата се допълва от бюджетите на съответните училища, съобщи зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Сравнително спокойно и „на чисто“ ще посрещнат първия школски звънец бургаските училища и детски градини, в които текат ремонти - строителните фирми трябва да предадат готовите обекти до 4 септември.
Около 2 милиона и половина лева отпуска община Бургас за поправка на остарялата база. Това е само част от реалната сума, необходима за ремонтите, останалата се допълва от бюджетите на съответните училища, съобщи зам.-кметът Йорданка Ананиева.
„Преминахме на принципа на смесеното финансиране, тъй като финансовото задължение показва ангажираността на всяко училище. Смятаме, че така сме двойно по-полезни“, коментира Ананиева.
Една от по-мащабните акции е на стойност 280 хиляди лева от страна на общината и е свързана с основен ремонт на санитарни възли в 9 училища и 6 детски градини, сред които СОУ "Димчо Дебелянов", СОУ "Йордан Йовков", ОДЗ 7 "Райна Княгиня", ОУ "Бр. Миладинови", ОУ "П.К. Яворов", ОУ "Васил Левски", кв. "Горно Езерово", ЦДГ 5 "Златна рибка", ОДЗ 10 "Славейче", Търговската гимназия и др.
Около 300 хиляди лева е сумата, насочена за подмяна на старата и  амортизирана дограма. През новата учебна година 10 училища  в общината ще посрещнат възпитаниците си с обновени врати и прозорци.  Това са ОУ "Христо Ботев" в кв. Долно Езерово, СОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ОУ "Любен Каравелов", СОУ "Константин Петканов", ОУ "Христо Ботев" - кв. Ветрен, ОУ "Иван Вазов" - кв. Банево, ОУ "Христо Ботев" - кв. Сарафово и др. Сред тях е и бургаското ОУ "Климент Охридски", което е едно от трите училища в областния център с течащ в момента ремонт на фасадата. Другите две са „Любен Каравелов“ и „Княз Борис I“, където правят и нова ограда в източната част.
„Близо 200 хиляди ще отидат за външната мазилка на тия сгради. Не можехме да ги оставим повече така, бяха страшно зле, олюшени, изронени, на места дори с липсващи големи парчета мазилка“, поясни Йорданка Ананиева.
До края на лятото следва да приключат строителните дейности по оградата на ОУ „П. Р. Славейков“ и дворното пространство на детска градина „Радост“. Парите за тях общината е пренасочила от дарение на „ЛУКОЙЛ“. С 30 хиляди лева от страна на общината ще бъдат поправени таваните в някои стаи на Начално базово училище.
Предстои финализиране на големи поръчки за хидроизолации и ремонт на отоплителни инсталации в някои учебни заведения, както и изграждане на модерна спортна площадка в двора на сградата, където се помещават математическата и френската гимназия. До избора на този обект се е стигнало след съвещание с преподавателите по физическо, които решили, че от подобно съоръжение нужда имат най-много училищата с активна спортна дейност.
„Започваме с тях, защото отборите им по волейбол и баскетбол са едни от първенците в общинските мероприятия. Парите са малко и затова решихме да има някакъв принцип в разпределянето. Следващото училище е механотехникумът“, уточни Ананиева.  

Автор: Йорданка ИНГИЛИЗОВА
в-к фактор



Прочетено: 4447 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Старото пристанище Римокатолическата черква успях! Жреци на музите 2009 Best friends УНИВЕРСАЛНА МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И БЕТОН, СВАЛЯНЕ НА СТАРИ МАЗИЛКИ ROKAMAT-2500 ЛВ. Алекс Флора -Бургас-2009.JPG през гората, до морето старина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development