Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Бургас изграждат нов плувен комплекс до Флората



30 Юли 2009, Четвъртък



В Бургас започна строителството на нов градски плувен комплекс в Морската градина. Плувният басейн ще заеме мястото на стария, намиращ се зад „Флората” в Морската градина жабясал басейн. От няколко десетилетия мястото е запустяло, несависимо от това, че се намира в най-шумната част от Морската градина и се използваше като резервоар за поливане на парковата растителност и тоалетна за съседните заведения. „Това безумие ще бъде поправено и в тях ще бъдат изградени два басейна – един 50-метров и един по-плитък 20-метров за начинаещи плувци. Те ще имат подгряваща инсталация, работеща с газ. Това ще позволи басейните да се ползват 10 месеца в годината, а при мека зима и целогодишно”, заявил ентусиазирано кметът на община Бургас. Той инспектирал започналото изпълнение на проекта заедно със заместника си, с когото в последно време движат заедно.

В Бургас започна строителството на нов градски плувен комплекс в Морската градина. Плувният басейн ще заеме мястото на стария, намиращ се зад „Флората” в Морската градина жабясал басейн. От няколко десетилетия мястото е запустяло, несависимо от това, че се намира в най-шумната част от Морската градина и се използваше като резервоар за поливане на парковата растителност и тоалетна за съседните заведения.  
„Това безумие ще бъде поправено и в тях ще бъдат изградени два басейна – един 50-метров и един по-плитък 20-метров за начинаещи плувци. Те ще имат подгряваща инсталация, работеща с газ. Това ще позволи басейните да се ползват 10 месеца в годината, а при мека зима и целогодишно”, заявил ентусиазирано кметът на община Бургас. Той инспектирал започналото изпълнение на проекта заедно със заместника си, с когото в последно време движат заедно.

В рамките на комплекса ще има обслужваща сграда, включваща санитарни възли, съблекални за мъже и жени, помещения за треньори и кафене.
Конкурсът за изпълнение на проекта бе спечелен от бургаската фирма „Спа дизайн”. 1 300 000 лв. е сумата, която ще се изразходи за строителството на новия плувен комплекс.
В Бургас има 5 спортни клуба по плуване и 2 по водна топка. Досега те използваха през зимата закрития басейн в Младежкия културен център, а през лятото открития в к-с „Славейков”. Новият плувен комплекс в Морската градина ще им даде възможност да работят нормално и да обхванат в школите си повече деца. Общинска администрация се надява плувните спортове в града да се развият с бързи темпове и състезателите от местните клубове да представят Бургас още по-успешно в национални и международни състезания.
Община Бургас продължава да търси подходящи терени и възможности за изграждане на нова спортна инфраструктура в града.




Бургас, плувен басейн

Бургас, плувен басейн

Бургас, плувен басейн

Бургас, плувен басейн

Бургас, плувен басейн

Бургас, строителство, плувен комплекс
Прочетено: 15744 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
моите цветя АЗ ПЕПИТА витраж1 мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка парапетът до Конкурс прическа Бургас 2009 Театър за драма. опера и балет, Бургас Нощен Париж от Бутик Източнокатолическата черква
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development