Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Заловени са заподозрени в отвличането на Стоян Стоянов



09 Юли 2009, Четвъртък



Двама мъже, подбудители и помагачи в отвличането на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, са задържани във вторник във Варна, съобщи на нарочна пресконференция днес Административния ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас - Ангел Ангелов. Спрямо двамата варненци - Нено Стоянов, 30 годишен и Стоян Колев, 37 годишен е взета прокурорска мярка за неотклонение «задържане под стража за 72 часа», като предстои гледането на постоянна мярка за неотклонение в Окръжен съд - Бургас. На двамата задържани е повдигнато обвинение за отвличане и проявена особена жестокост към лицето.

вама мъже, подбудители и помагачи в отвличането на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, са задържани във вторник във Варна, съобщи на нарочна пресконференция днес Административния ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас - Ангел Ангелов. Спрямо двамата варненци - Нено Стоянов, 30 годишен и Стоян Колев, 37 годишен е взета прокурорска мярка за неотклонение «задържане под стража за 72 часа», като предстои гледането на постоянна мярка за неотклонение в Окръжен съд - Бургас. На двамата задържани е повдигнато обвинение за отвличане и проявена особена жестокост към лицето.

     Съпричастността към отвличането на Стоян Стоянов от двамата варненци е потвърдена от шестима свидетели, разпитани в хода на разследването - част от тях са от Бургас и Варна, но има и от други градове, съобщи прокурор Ангелов. Нено Стоянов и Стоян Колев са извършили отвличането за пари, като са им обещани и други услуги от поръчителят на деянието. По думите на прокурор Ангелов, самоличността на поръчителят е известна, както е уточнена и схемата по която е извършено престъплението. Към момента обаче не са събрани достатъчно данни за да му се повдигне обвинение. Лаконично бе отбелязано, че поръчителят е българин от фирма, имаща конкурентни на фирмата на Стоян Стоянов бизнесинтереси. Дейността на фирмата на поръчителят се е разпростирала на територията на цялата страна, но прокурор Ангелов не пожела да се ангажира с месторегистрацията й. Бургаският прокурор уточни, че подаваната към медиите информация е максимално пестелива, поради етапа на разследване, но подчерта че отвличането няма връзка с Тодор Стамов - Малкотърновския, а е породено от бизнесинтереси.

     По думите на Директорът на ОДМВР Бургас - Комисар Васил Едрев по образуваното преди година и половина досъдебно производство за отвличането на Стоян Стоянов се е работило непрекъснато от страна на полиция и прокуратура, като в сформиран следствено-оперативен екип са вкючени както прокурори от Окръжна прокуратура - Бургас, разследващи лица от МВР Бургас и служители от всички структури от системата на МВР. Издирвателните мероприятия основно са провеждани от служители от Сектор „Борба с организираната престъпност», но не само към бургаската полиция, а и от други Областни дирекции в страната. Комисар Едрев подчерта, че в следствените и оперативно-издирвателните мероприятия интензивно са се включили и служители от Главна дирекция за борба с организираната престъпност - София.

     За сложността и тежестта на образуваното досъдебно производство се изказа и прокурор Ангелов, който го определи като «единствено по рода си в неговата практика, дело, в хода на което са ангажирани страшно много хора».

     Прокурор Ангелов не се ангажира с информация за състоянието на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, като пестелива уточни, че към настоящия момент няма труп и поради това не може да се говори за убийство. Ангел Ангелов подчерта, че към момента все още не е искан никакъв откуп и че данни за преките извършители на отвличането няма. 


Прочетено: 4146 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
4
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
вместо сняг на Коледа Конкур глазами зрителя есен 01 Конкурс прическа Бургас 2009 ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ Старите бургазлии разказват тошко Един Флора Бургас 2009 Кедрите Арменската черква Сурп Хач
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development