Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Димитър Николов предаде ключовете на новата кола на пожарната служба в Бургас



Ключови думи:
21 Май 2009, Четвъртък



Последният и единствен нов автомобил за районната пожарна служба е получен през 2003 г. С новата придобивка пожарната в Бургас вече ще разполага с 9 противопожарни коли.

На официална церемония пред сградата на пожарната служба днес /20 май/ кметът на Бургас Димитър Николов предаде ключовете на новия противопожарен автомобил на нейния директор комисар Васил Василев. Той е закупен от Община Бургас за нуждите на районната служба и е на стойност 20 000 лв.

„Много съм доволен от работата на бургаските огнеборци и това е най-малкото, което Община Бургас може да направи за да изпълняват те още по-ефективно своите задължения”, заяви Димитър Николов. „Вниманието към нуждите на пожарната служба трябва да бъде през цялата година, а не само през лятото, когато възникват най-често пожарите”, допълни още кметът.

Директорът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Васил Василев благодари на кмета Димитър Николов и Община Бургас и заяви, че с този автомобил огнеборците ще бъдат по-сигурни в своята работа, а гражданите – в значителна степан по-защитени. „Новата пожарна кола отговаря на всички изисквания и норми на Европейския съюз за работа в извънредни ситуации”, завърши той.

След получаването на новата придобивка пожарникарите направиха впечатляващи демонстрации, с което изпробваха възможностите на автомобила. Свидетели на демонстрацията станаха още директорът на ОДП – Бургас комисар Васил Едрев, заместник – кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на общинска дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност” Костантин Луков, териториалният директор на „Приморие” Стефан Дубаров и много общински съветници.

Пожарната кола е от марката Волво FL6 с година на производство 1997 г. и пристига от Англия. Той е с 6 – цилиндров дизелов двигател, 5480 куб. см., мощност от 250 конски сили и 5 – степенна автоматична скоростна кутия. Резервоарът за вода на автомобила е с обем 1800 литра, а този за гориво – 100 литра. Капацитетът на противопожарната помпа е 2600 литра/мин., а общото тегло на колата – 14 000 кг.

Противопожарният автомобил е оборудван с хидравлични уреди за аварийно – спасителни действия, външна осветителна система, въздушно дихателни апарати и дъска за работа на контролен пункт при пожар. Освен това той е снабден още с шлангове, струйници, смукателни тръби, 3 броя стълби, въжета и защитни облекла.

Последният и единствен нов автомобил за районната пожарна служба е получен през 2003 г. С новата придобивка пожарната в Бургас вече ще разполага с 9 противопожарни коли.

За последните 2 години с общински средства бяха осигурени противопожарни шлангове, 60 броя лицеви маски за апарати, работещи в непригодна за дишане среда, 14 броя защитни облекла и нови каски за екипа на РСПБС – Бургас. 



Прочетено: 2954 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Театър за драма. опера и балет, Бургас Списание Влъхвите Странджанска гора Кайро Инсталация Извор на Марина река Раковини във въздуха оферта заем Машините на Леонардо Исторически музей, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development