Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Съдят Община Бургас за 15000 лева



20 Май 2009, Сряда



Организаторката на първия у нас Фестивал на пясъчните фигури Ирина Тафлевская съди община Бургас за неизплатени 15 хиляди лева. Общата сума по договора й е 30 хиляди лева.

Общината не е дойна крава и новият принцип е да се плаща само за свършена работа, каза Весела Йорданова


Организаторката на първия у нас Фестивал на пясъчните фигури Ирина Тафлевская съди община Бургас за неизплатени 15 хиляди лева. Общата сума по договора й е 30 хиляди лева.
Тафлевская, която е украинка, завършила керамика в Художествената академия в София, твърди, че е излъгана и неоснователно не са й платили парите по договора. От общината обаче са категорични, че тя не си е свършила работата като организатор,  затруднила е изключително много организирането на фестивала и е поставила на косъм провеждането му.
Вчера съдия Валентина Кърпичева от Бургаския районен съд се запозна със становищата на двете страни и изслуша директора на общинското предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“ Михаил Куцев, който се яви като свидетел.
Според шефката на дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността“ Весела Йорданова случаят с Тафлефская е пример за прилагане на всеобщ принцип в работата на общината – да не се плаща на фирми или юридически лица, когато не са изпълнили поетите ангажименти.
„Няма значение дали е асфалтиране, или култура, важи за всички. Едно подписване на договор не означава задължително пари, на сляпо да се плаща, като общината се схваща като дойна крава“, коментира тя.
Делото няма да попречи на фестивалния дух тази година. Предварителната организация е на ниво, вече са ясни някои от художниците, сглобена е и бъдещата пясъчна визия на тема „Приказки и легенди“. Новият скулптурен град ще посрещне първите си гости в началото на юли на същото място – до Хиподрума в парк „Езеро“.
Миналото лято Фестивалът на пясъчните фигури стартира с ефектно светлинно шоу на 3 юли и до края на септември бе една от атракциите в морския град.
Вчера съдът отложи делото за уточняване и събиране на още доказателства. Следващото заседание ще е на 29 юни.


--------------------------------------------------------------------------------
Михаил КУЦЕВ, шеф на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“:
Ответник не съм и не мога да бъда по това дело, защото е насочено срещу общината. Но мога да съдя тая госпожа за клевета, че петни името ми. Истина е, че тя дойде и ни предложи идеята, но ни е подвела, че знае какво да прави. Трябваше изцяло да поеме организацията, а ни остави сами да се оправяме. Когато дойдоха първите 10 души, художници от цял свят, имахме готовност само 5 от тях да започнат работа.
Ирина ТАФЛЕВСКАЯ, организатор на пясъчния фестивал:
Искам парите за наказание. Заведох дело още през юли миналата година, но не му дадоха ход. Искам да се знае точно как е било, аз не голословя. Първо, не взехме най-добрия пясък, който посочих, затова имаше камъни в него. Не е истина, че не съм била на обекта. В Германия бях само от 19 април до 13 май. Няма нужда да представя артистичен дизайн, всичко е в главата ми, а и в договора нямаше такова изискване. Остатъкът от тия 15 хиляди лева ми беше изплатен на 27 юни, няколко дни преди откриването.


Автор: Йорданка ИНГИЛИЗОВА

http://www.factor-bs.com/news-8802.html






Прочетено: 3321 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
аз тръби pepi европейка Пристанище Приморско Kapoto ФОН Семейство на плажа Роза витраж1 Черноморец Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development