Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Президентът Георги Първанов участва в Срещата на върха на НАТО



Ключови думи:
05 Април 2009, Неделя



Президентът Георги Първанов ръководи българската делегация за Срещата на върха на НАТО на 3 и 4 април 2009 г. Юбилейната среща на Атлантическия съюз се провежда в Кел, Германия, и Страсбург, Франция.

Президентът Георги Първанов ръководи българската делегация за Срещата на върха на НАТО на 3 и 4 април 2009 г. Юбилейната среща на Атлантическия съюз се провежда в Кел, Германия, и Страсбург, Франция.

Днес държавният глава участва в отриването на срещата на върха и в работната сесия на държавните и правителствени ръководители.

Пред журналисти в Страсбург президентът Георги Първанов коментира, че Срещата на върха на НАТО освен своето историческо значение има и стратегически характер. По думите на президента Първанов на форума са били поставени възлови въпроси, свързани с принципите и с преосмислянето на визията за НАТО в следващите години. Обсъдени са били и проблеми с голямо значение като отношенията с Русия и процеса на разширяването.

Държавният глава посочи в отговор на въпрос, че за последните две години България е увеличила почти петкратно своето присъствие в Афганистан. Съзнаваме важността на задачите и подкрепяме обявената от САЩ нова стратегическа визия за Афганистан за съчетаването на военните с гражданските фактори, отбеляза президентът и добави, че България ще даде своя принос. Според президента подобна политика по отношение на Афганистан не е смяна на акцентите, а засилване на гражданското присъствие, което е много важно. В изказването си на срещата държавният глава е акцентирал върху важността от промяна на дебата в посока към повече реализъм.

Вчера президентът Георги Първанов участва в работна вечеря в чест на ръководителите на делегациите, давана от генералния секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер.

В делегацията, водена от президента Георги Първанов, са заместник-министър председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин, министърът на отбраната Николай Цонев, председателят на Комисията по външна политика Соломон Паси, постоянният представител на република България в НАТО Любомир Иванов и началникът на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков.




Прочетено: 2826 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол. морето Финансова помощ за бедните Аз Най-тъжната ми снимка... Рози Pepi Конкурс прическа Бургас 2009 За Майсторите!!!!!!! Морската градина в Бургас Списание Влъхвите Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия ЦЪРКВА
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development