Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Винарска изба "Черноморско злато" Поморие с най-много награди на ВИНАРИЯ 2009. Винпром Ямбол също със златен Ритон



Ключови думи:
21 Март 2009, Събота



На тазгодишните Национални дегустаци 109 напитки получиха златни медала, като най-много – 46, бяха за червени вина от последната реколта.

4 български вина бяха отличени със „Златен ритон” на тазгодишните Национални дегустации на вина и високоалкохолни напитки.  Победителите в най-авторитетния у нас конкурс в бранша бяха обявени на традиционния бал „Вино и любов, любов и вино”, който се проведе на 18 март вечерта в Международен панаир Пловдив в рамките на изложението „Винария 2009”. 
Носители на най-престижната българска награда станаха:
-               Шардоне 2008, партида 2, на „Черноморско злато”-Поморие в раздела „Бели вина от последна реколта”;
-               Каберне совиньон партида 4 „Тракийска низина” на „Винпром Ямбол” в раздел „Червени вина от последна реколта”. То събра най-много точки сред четирите вина, получили „Златен ритон” – 86.33 по 100-балната система;
-               Каберне совиньон „ЛС” 2007 на „Ловико”-Сухиндол в раздел „Червени вина от стари реколти”;
-                Хипноза Мерло резерва на изба „Логодаж” в раздел „Червени вина от търговската мрежа”.

«Златен ритон» е най-престижното отличие за българско вино. То е учредено  от Международен панаир Пловдив, а призьорите се определят по време на Националните дегустации, които се провеждат от Националната лозаро-винарска камара (НЛВК), партньор на Международната изложба за лозарство и винарство. Наградите на «Винария 2009» бяха връчени от заместник-министъра на земеделието Димитър Пейчев, областния управител на Пловдивска област Тодор Петков, кмета на Пловдив Славчо Атанасов и изпълнителния директор на Международен панаир Пловдив Георги Гергов. 

На тазгодишните Национални дегустаци  109 напитки получиха златни медала, като най-много – 46, бяха за червени вина от последната реколта.

48 винарски фирми се представиха в дегустациите с  834 конкурсни проби – 732 вина, 102 ракии и винено бренди. Новост беше включването на групите «тихи вина» и «гроздови ракии» от търговската мрежа, както и участието  на двама енолози от чужбина – от Италия и Нова Зеландия.

Трите изби, които събраха най-много медали, са:
-               «Черноморско злато»-Поморие с 16 златни и 10 сребърни медала;
-               «Катаржина Естейт» с 15 златни и 7 сребърни медала;
-                ЛВК «Винпром Търговище» с 13 златни и16 сребърни медала.

Най-добрите напитки от експозициите на «Винария 2009» ще бъдат представяни и в новата Гурме зона, която се организира в партньорство с Българското гурме общество. Във всеки от дните на изложението в палата 7 ще има кулинарни демонстрации за приготвяне на изискани ястия от известни майстори готвачи, съвети от енолози за съчетаване на вина с подходящи храни, презентации на луксозна посуда и аранжировки с цветя.

Въпреки икономическата криза, 319 фирми от 19 държави демонстрират най-новите колекции вина и спиртни напитки, технологии, машини, съоръжения и материали за лозарството и винарството на «Винария 2009», която ще продължи до 21 март.



Прочетено: 8650 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Подводен свят КАРФУР Три девойки ученички Тройно дестилирана украинска водка мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Фен Община Бургас Spirit of Burgas Довиждане, лято! завихряне Синята пеперудка Рибарското селище привечер
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development