Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Програмата за разпределяне на храни за най-нуждаещите в ЕС се разширява



Ключови думи:
21 Март 2009, Събота





Програмата на ЕС за разпределяне на храни за най-нуждаещите се хора в Европа трябва да продължи да бъде в рамките на Общата селскостопанска политика на ЕС, трябва да бъде изцяло финансирана от ЕС и да бъде съставена от продукти, произведени в Общността, смятат депутатите от Европейския парламент, които ще гласуват предложението на Комисията на 26 март в Страсбург.
 
От старта на програмата през 1987 г. милиони нуждаещи се европейци са получили хранителни помощи от интервенционните запаси на Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС, разпределени чрез благотворителни организации и социални служби. В средата на 90-те години правилата на програмата бяха променени, за да позволяват закупуването на храни на свободния пазар (при определени обстоятелства) за нуждите на програмата.
 
Докладът по процедурата на консултация на Czesław Siekierski (ЕНП-ЕД, Полша) подкрепя предложението на Европейската комисия да се разреши закупуването на повече храни на пазара за тази цел, вземайки в предвид намаляващите хранителни запаси след последователните реформи на ОСП и увеличаващата се нужда от хранителни помощи в резултат на разширяванията на ЕС и на икономическата криза.
 
Депутатите подкрепят разширяването на асортимента от предлагани продукти, с цел да се насърчи по-балансиран хранителен режим, също както и приемането на по-дългосрочни планове за разпределение от 2010 г., за да може финансирането да бъде използвано по-ефективно.
 
Според текста на други предложени изменения, членовете на ЕП настояват програмата да разпределя само хранителни продукти, произведени в Общността, по възможност пресни и местно производство.
 
В 27-те държави членки на ЕС над 80 милиона човека (16% от населението) живеят под прага на бедността според данните на Евростат; цифри, които се очаква сериозно да нараснат в резултат на икономическата криза.
 
Czesław Siekierski (ЕНП-ЕД, Полша)
Докладчик


Прочетено: 2513 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Калиакра Попрошайка воробей Община Бургас Созопол Труженики моря Синята пеперудка Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик Международен Семинар на фризьорите София КАРФУР Почистваща фирма Варна
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development