Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Не стряскайте държавната администрация с безпаричие и съкращения, тя е Ваша и работи за обслужване на обществото!”



14 Март 2009, Събота





     Федерация на независимите синдикати от държавното управление и организации – КНСБ (ФНСДУО) с председател Мария Темелкова изпрати протестно писмо с изх.№ 01-34/12.03.2009 г. до министър-председателя на Република България Сергей Станишев и до българските министри. В писмото се изразява категорично несъгласие на федерацията и синдикалните членове, работещи в структурите на държавната администрация, относно изпълнение на препоръката на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) за ограничаване на темпа на растежа на заплатите в публичния сектор.

      В писмото се казва още, че заявлението на Министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, че на този етап не се очертава увеличение заради икономическата криза, е несъобразено с положението на служителите в изпълнителната власт. Възнагражденията на държавните служители  и без това са недостатъчни, а министър Василев на практика обявява тяхното замразяване. ФНСДУО КНСБ категорично заявяват, че доходите не отговарят на натовареността и отговорността на служителите. Периодичните съкращения, мотивирани с “оптимизация на персонала” и граничещите с политически цинизъм съкращения, заложени в Закона за бюджета за 2008 г. с цел увеличение на заплатите създават несигурност в работещите в структурата на държавната админситрация.

      ФНСДУО-КНСБ заявява, че действията на правителството за замразяване на заплатите в публичния сектор за пореден път превръщат в заложници хората на труда от публичния сектор, които са сред тези с най-ниски доходи.

      „Не стряскайте държавната администрация с безпаричие и съкращения, тя е Ваша и работи за обслужване на обществото!” – призовават от федерацията министър-председателя и министрите.



Прочетено: 3589 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Руски паметник, Бургас културен център Източнокатолическата черква бургаска среща Подводен свят хотел Цвете Кукерландия 2011, Ямбол Фонтаните на Град Монтата-BG Глухарчета
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development