Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург 2-5 февруари 2009 г.



Ключови думи:
29 Януари 2009, Четвъртък





Санкции за работодатели на незаконни имигранти. Между 4,5 и 8 милиона нелегални имигранти работят в строителството, земеделието, хотелиерството и в други сектори в ЕС. Проектодирективата, която ЕП ще разгледа на предстоящата си сесия в Страсбург, предвижда санкции - наказателни за най-тежките случаи - за техните работодатели, лишаване от право на участие в търгове за обществени поръчки и получаване на помощи. Според депутатите трябва да се търси отговорност от предприятията в случаите, когато техните подизпълнители наемат нелегални имигранти.
 
Краен доклад на Комисията по климатични промени: "2050: Бъдещето започва днес". Докладът, който ЕП ще гласува на 4 февруари, съдържа множество конкретни препоръки за създаването на европейска интегрирана политика по въпросите на климатичните изменения. Депутатите вземат за основа целта на ЕС да ограничи повишаването на глобалната температура до по-малко от 2°C и призовават за намаляване на емисиите на парникови газове с 25% до 40% до 2020 г. Те предлагат същевременно подробни мерки, които трябва да бъдат предприети в ключови икономически сектори.
 
ЕП иска развиване на южния газопреносен коридор, включващ Набуко и Южен поток. Извличайки необходимите поуки от кризата с доставките на газ, ЕП дава широк набор от препоръки за бъдещата енергийна стратегия на ЕС. Сред тях са приемането на задължителни планове за действие в извънредни ситуации, повече взаимосвързаност между мрежите на държавите-членки, както и развиване на южния газопреносен коридор, включващ Набуко, газопровода Турция-Гърция-Италия и Южен поток. Относно климатичните цели на ЕС до 2050 г., делът на възобновяемите енергии трябва да се увеличи с 60%.
 
Грижите за деца и възрастни родители официално да се признаят за труд. Някои хора едновременно са родители, грижат се за възрастни хора, зависими от тях, и активно участват на пазара на труда. Докладът за преодоляване на дискриминацията на основата на пола и солидарността между поколенията, който ЕП ще гласува на 3 февруари, настоява за официално признаване - особено в областта на социалното осигуряване и професионалния статут - на дейностите, свързани с възпитанието на децата и грижите за зависими лица.
 
Борба срещу сексуалната експлоатация на деца и детската порнография. Според доклад, който Европейският парламент ще гласува на 3 февруари в Страсбург, "сприятеляването с деца с цел сексуална злоупотреба" (на английски grooming) и педофилските чат-стаи и форуми в интернет трябва да бъдат криминализирани. Депутатите предлагат сексуалното престъпление срещу деца в или извън ЕС да подлежи на екстратериториално наказателно законодателство, а ЕС от своя страна трябва да финансира програми за превенция.
 
Тържествено заседание с Махмуд Абас, президент на Палестинската автономия. На 4 февруари от 12 часа местно време в Европейския парламент в Страсбург ще се състои тържествено заседание с участието на президента на Палестинската автономия Mahmoud Abbas, който ще изнесе реч пред депутатите. По време на януарската си сесия ЕП проведе дебат и прие резолюция относно положението в Газа, в която се настояваше за постигане на примирие, гарантирано от механизъм, който може да включва разполагането на "многонационално присъствие".
 
Депутатите ще гласуват резолюция по повод положението в Косово. На 4 февруари в Европейския парламент в Страсбург депутатите ще проведат дебат по повод положението в Косово, след което на 5 февруари ще гласуват резолюция по въпроса. Основните точки в нея ще бъдат започналата на 9-ти декември 2008 г. мисия EULEX на ЕС и ролята на специалния представител на Европейския съюз в Косово. 5 от 27-те държави-членки все още не са признали независимостта на Косово.


Прочетено: 3465 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Тухлена селска къща бургаска среща червено Инкубатори за люпене на яйца primorec Бургаският кей Пътна помощ след кафето Пристанището в Бургас Алеша
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development