Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БСП и БОРБА С ОЛИГАРХИЯТА?! Да-да!



19 Ноември 2008, Сряда





Знаете ли, че на 18 ноември крупният бизнесмен Георги Гергов зае поста зам.-председател на местната структура на една партия в Пловдив? А знаете ли, че две седмици по-рано една  партия обяви, че ще води война с олигархията и капитализма? Ще кажете, че това е нормално . Демокрация е. Съвсем естествено е да има борба на гледни точки. Е, да, ама не. Защото двете партии се оказаха една – БСП. А на това нормалните хора му викат демагогия.

Знаем, по принцип социализмът гради и съсипва. На теория не е така, но на практика – е. Така и социалистическото БСП си изградило олигарси, за да ги съсипе. Няма лошо – така им се пада. Ама нейсе. Защото не е ясно как БСП смята да се бори с олигархията и капитализма, след като вкарва в структурите си хора на едрия бизнес. С клипчета от типа „на всеки километър” едва ли ще стане.

Социалистическата партия е най-яркият представител на олигархията у нас. Вярно е, че през последните години ДПС агресивно се опитва да й отнеме водещата „обръчова” роля, но БСП си е БСП – мастодонт на капитализма, повтарям - на капитализма. 45 години комунистите национализираха, строяха заводи-чудовища, търгуваха с „пошлите” западни държави, за да се стигне до заветната 1989-та, когато трябваше да се преориентират в новата действителност – да „жертват” политическата власт с икономическа.

А тогава кръгът много лесно се затвори – икономическата власт се срастна пак с политическата (и съдебната), а в кръгове на кръговете се превърнаха обръчите от фирми, заради които нито имаме политика, нито нормална икономика и производство, нито средна класа, нито образование, здравеопазване, култура и т.н.  Имаме си олигарси.

Всъщност дни след декларираната готовност да се борят с олигарсите, някои червени функционери обясниха, че такива у нас реално нямало. Поне нямало такива като в Русия. Пак Русия им в главата на тях. А в ЕС има ли, господа социалисти? И защо очаквате в държава стотици пъти по-малка от Русия да има същите по мащаби олигарси? Айде недейте демагогства, моля ви се. И кажете сега, последно – ще се борите ли с олигархията или не? Не с руската олигархия, а с нашата – българската олигархийка.

Разни политически наблюдатели ни внушаваха, че ,видите ли, Станишев бил реформатор и той искал да направи партията си модерна. Това го твърдеше и един от най-екстравагантните политически коментатори у нас – енергийният консултант Стефан Гамизов. Той обаче също „клекна” наскоро и призна - до месец август Сергей бил реформатор, но оттогава „се случило нещо”, което го върнало с години назад и той се бил предал на мощното червено течение, което влачи партия и държава към небитието от десетилетия насам.

Така е. А мен страничния наблюдател, Сергей Станишев никога не успя да ме убеди, че мисли по много по-различен начин от „динозаврите” в партията си. Открай време той си пее старата комунистическа песен, че от БСП по-способна партия няма, че тя винаги изпълнявала обещанията си, че опозицията е вредна и антибългарска и тем подобни общи приказки, омайващи бузлуджанските деграданти, които обаче винаги се оказват достатъчно, за да поддържат червената олигархия, превърнала се в техен идол и от която очакват мизерни подаяния по стар социалистически обичай.

А „върхът на творчеството” е да познаваш някой от тях или някой техен роднина, който да ти „съдейства”, да „ходатайства” за теб, така че да успееш да изпревариш другите равни на тебе безумници, свили се безропотно в ъгъла на смотаната, обладана от мафията държава. Затова и ще си гледаме на Сергей трамваите и ще си останем с мечтите на обезумелите му привърженици, които ближат с приведени глави трохите и кофичките кисело мляко, които им спуска великодушно министър Емилия Масларова.  Дерзайте социалисти!

Автор: Лъчезар Антонов, Нюз 24



Прочетено: 5978 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Римокатолическата черква Pepi бял минзухар Хебел ремонтира,кормилна система На лодката оферта заем Пролет, кокичета сред тухли Весела Неизползваната жп линия в парк АНГЛИЯ Алеята-Бургас Бургас-моста
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development