Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Георги Гергов: Държавата и бизнесът да подкрепят науката



Ключови думи:
30 Септември 2008, Вторник





Бизнесът, науката и държавата трябва да се свържат. Няма как да успеем, ако науката стои в задния двор”, заяви бизнесменът Георги Гергов в словото си по повод неговото удостояване със званието „Доктор хонорис кауза” на Аграрния университет в Пловдив. Изпълнителният директор на Международен панаир Пловдив и Почетен консул на Руската федерация   получи титлата на тържествена церемония за откриването на учебната година във ВУЗ-а.

Днес обществото трябва да се обърне към науката, за да види в нея най-добрите рецепти за своето бъдеще, заяви Гергов, който е и председател на Съвета на настоятелите на Аграрния университет. Той призова членовете на съвета да използват своя авторитет, за да накарат държавата по-често да се вслушва в предложенията на учените.

Съветът на настоятелите ще се грижи не само за финансиране на научни и социални програми, а преди всичко за разширяване и активизиране на контактите между учените, студентите и бизнеса, подчерта Гергов. Инвестициите в наука са благородна кауза и за мен е чест, че ще мога да работя за нея, добави той.

На 17.09. Академичният съвет на висшето училище присъди на Георги Гергов   званието  „Доктор хонорис кауза” с аргумента „за принос  в развитието и просперитета на Аграрния университет като негов възпитаник и общественик с активна гражданска позиция”.  Заедно с него с престижната титла бе удостоен и проф. Георги Сенгалевич. Той е бивш първи заместник-ректор на висшето училище,  преподавател  в Земеделския колеж в Пловдив, автор на 263 научни труда самостоятелно или в съавторство, на 3 монографии и 8 учебника, на 5 патента, носител на ордена „Кирил и Методий”.

„Образованието е новият национален приоритет на България. Трябва да търсим баланс между традициите и новата образователна система”, каза в словото си ректорът на Аграрния университет доц. д-р Димитър Греков, преди да обяви номинациите на новите двама носители на званието „Доктор хонорис кауза”. 

Гости на церемонията бяха заместник-министрите на образованието доц. Ваня Добрева и доц. Кирчо Атанасов, депутатът Захари Георгиев, областните управители на области Пловдив и Кърджали – Тодор Петков и Ангел Коджаманов, генералният консул на Гърция в Пловдив Николаос Пеперигос, генералният консул на Турция в града Юмит Ялчън, почетните консули на Италия и на Армения – Пиетро Луиджи Гия и Ехиязар Узунян, секретарят на посолството на САЩ Шери Кенисън, ректорът на Медицинския университет в Пловдив доц.д-р Георги Паскалев, възпитаници на Аграрния университет от чужбина и страната.  

 



Прочетено: 5228 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Созопол ФАРА НА АХЕЛОЙ КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС приятелки Момчета жажда за светлина Конкурс прическа Бургас 2009 Spirit of Burgas Йордановден 2011, Бургас - от Тина Графила 2009, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development