Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

100 000 подкрепят Севтополис!



Ключови думи:
03 Септември 2008, Сряда





      Около година след като започна мащабната национална кампания в подкрепа на проекта за реставриране и експонация на древния тракийски град Севтопилс и едва три месеца след старта на националната подписка за неговото осъществяване, сдружение „Национално обединение съхрани българското” (НОСБ), инициатори на кампанията, вече са събрали в подкрепа на изумителния проект на арх. Жеко Тилев повече от 100 000 подписа.

      Своята поддръжка за проекта за заявили хора от целия свят, както в електронната подписка на адрес http://www.bgpetition.com/sevtopolis/index.html, така и чрез попълване на специално създадената за целта бланка за подпис, която може да бъде изтеглена от сайта на инициативата на адрес http://www.sevtopolis.info/ . Проектът на арх. Тилев се радва на изключителен интерес и внимание от целия свят, от страна на българи и чужденци както в България така и в световен мащаб- Австрия, Швейцария, САЩ, Германия, Великобритания, Испания, Канада, Австралия, Франция, Гърция, Холандия, Хърватия, Белгия, Люксембург, Кувейт, Аржентина, Сърбия, Македония, Румъния, Турция, Израел, Ирландия, Украйна, Русия, и още много други, които продължават да заявяват своето желание той да бъде осъществен.

      Националната подписка за Севтополис, която започна преди три месеца е част от втория етап по пътя на реализацията на националната инициатива в негова подкрепа, инициирана от сдружение „Национално обединение съхрани българското” като тя цели мащабната му популяризация и подкрепата на обществото. Инициативата за разкриването и реставрацията на древния тракийски град Севтополис започна през септември 2007 г. и досега се разви в няколко последователни етапа, целящи представянето и популяризацията на историята на древния тракийски град и проектът за неговото реставриране. За целта бяха проведени няколко кампании, създаден бе специален уеб сайт на инициативата, проектът беше представен неколкократно в общественото пространство и успя да получи подкрепата на редица държавни институции и публични личности, европейски депутати, кметове, археолози, архитекти, академични среди, издатели, музиканти, журналисти, заявили официално своята подкрепа за неговото реализиране. 




Прочетено: 2649 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
хотел Разлистване Международен Семинар на фризьорите София Флора Бургас 2009 Конкур глазами зрителя Египет Кавказка иглика Елена Земя на хоризонта Vision singing in the rain :))) хотел приморец
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development