Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Първи Екофест Магията на Поморийското езеро



Ключови думи:
19 Август 2008, Вторник





На 22 и 23 август 2008г., на открито край Музея на солта в Поморие, Зелени Балкани организира първия Екофестивал на Поморийско Езеро, който цели да представи пред широката публика очарованието на защитената местност и възможностите за алтернативен туризъм, с които езерото разполага. Гостите на фестивала ще могат да участват във фотопленер и фотосафари за заснемане на редки видове птици и вълнуващи пейзажи от влажната зона. Както за начинаещите, така и за опитните любители на бърдуочинга ще бъде осигурена професионална техника за наблюдаване на мигриращите птици от брега на солената лагуна. По-любопитните посетители ще могат да се потопят в солниците край езерото и да изпробват на място лечебните свойства на прочутата поморийска кал.

 

Екофилмфест и ще тече паралелно с развлекателната програма и изложението на продукти хармонично добити от езерото – лечебна кал и сол. Сред участниците в изложението са Българската асоциация за алтернативен туризъм, Асоциацията на парковете в България, Балнеохотел Поморие, Специализирана болница по рехабилитация, Поморийски солници АД, Фондация Зелен Бряг, местни пчелари, овощари, винопроизводители и други.
Специален гост на музикалната програма ще бъде попизпълнителят Искрен Пецов. В програмата ще вземат участие още детски танцови и музикални състави от Поморие и ученици от музикално училище “Панчо Владигеров” – гр. Бургас.
Една от най-вълнуващите атракции на фестивала ще бъде пускането обратно в дивата природата на птици излекувани в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани.
Гостите на събитието ще могат да се насладят на фотоизложба на професионални фотографи, както и на изложба на детски рисунки и апликации направени в дните на фестивала. Много игри и изненади очакват всички присъстващи.
Всички събития от програмата, както и осигуреният транспорт на 22 август от автогара Поморие и спирката пред община Поморие до езерото са напълно безплатни.
Фестивалът се организира под патронажа на вицепрезидента на Република България ген. Ангел Марин и с подкрепата на Европейската Комисия, Световна Банка, Глобалният Екологичен Фонд, Холандското Посолство и Демократичната комисия към Посолството на САЩ.

Радио Милена



Прочетено: 3612 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Welcome pepi АВТОСЕРВИЗ Международен Семинар на фризьорите София Бургас горноезеровски циганин Лалета търговски център Spirit of Burgas В парка Бургаският мост през 2011 г. Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development