Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Еропейският съэз и конфликта в Кавказ



Ключови думи:
14 Август 2008, Четвъртък





Кондолиса Райс ще пристигне в Париж за среща във връзка с военния конфликт в Грузия
По-късно в Тбилиси ще бъде и  германският канцлер Ангела Меркел.

Членките на Европейския съюз страни в останаха разделени за това какво трябва да е отношението на общността към Русия, докато в същото време словесните престрелки между Вашингтон и Москва продължиха.
Част от външните министри на ЕС изказват съмнения, че Русия ще допусне наблюдатели на ЕС в района на конфликта.
Ивайло Калфин заяви, че България отдавна настоява ЕС да изграе по-активна роля при решаване на конфликти.
Британският външен министър Дейвид Милибанд,, изказвайки и позицията на САЩ, поиска на редовната среща през септември да преразгледат въпроса дали Брюксел да продължи разговорите за новото търговско и политическо споразумение с Москва.
Други - Франция, Германия и Италия се въздържаха да приемат крути мерки срещу Русия, поради сериозни икономически взаимоотношения и тъй като Русия е техен енергиен доставчик. Според ФРанция не може да се приеме формулировка, че Москва е извършила "брутална агресия" срещу Тбилиси.
Неразбиратекство имаше и по отношение на това, как ще бъде приета  европейска мироопазваща мисия в Южна Осетия.  Според френския външен министър Бернар Кушнер, който придружи президента Никола Саркози при мисията му по договаряне на мир в Москва, а по-рано направи и совалка в Тбилиси, Русия ще приеме европейско присъствие в региона, съобщава в-к Дневник. Той не изключи възможността за участие и на руски военни. Шведският външен министър Карл Билд, който посети Грузия по линия на Съвета на Европа, обаче изрази съмнения, че Кремъл ще се съгласи с наличието на европейски миротворци в контролираните от нея територии.

Джордж Буш даде  твърдо застана зад Тбилиси и засили противостоенето си с Москва. Според него Москва лъже, че огънят е спрян. Буш също така настоя Русия да държи на обещанието си и обяви, че изпраща хуманитарни самолети в региона.

snimki sxc.hu



Прочетено: 2876 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
горноезеровски циганин етюд 01 Miss Sixty 2 паметникът на Руската армия Залив край Созопол Странджа Гората аЗ В  АНГЛИЯ Воробей от страха полез на стенку pepi Ботева и Фердинандова Рибарското селище край Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development