Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Париж Български студенти с престижна награда за постижения от Microsoft със софтуер за откриване на горски пожари и изсичания на дървета



Ключови думи:
10 Юли 2008, Четвъртък





Престижната награда на световния финал на най-голямото световно ИТ състезание "Imagine Cup", организирано от Мicrosoft беше спечелено от български студенти, които представиха софтуер за откриване на горски пожари и изсичания на дървета.

Наградата The Engineering Excellence Achievement Award на Майкрософт бе спечелена от  Боряна Милошевска, Добромира Иванова, Йордан Павлов и Мартин Дамянов - всички от Техническия университет-София с ръководител Милена Лазарова и ще посети Редмънд това лято. Там студентите ще имат възможност да тества проекта си в лабораториите на Мicrosoft.

Тази година състезанието се проведе под мотото "Представете си свят, в който технологиите помагат за опазване на околната среда и гарантиране на устойчиво развитие". На финала "Imagine Cup" в Париж българският отбор представи своя проект пред две независими журита в първи кръг. В него участваха още 110 отбора от цял свят.

Награденият софтуерът дава възможност за уведомяване чрез електронна поща и кратки съобщения (еmail и SMS) при наличието на открити бедствия - пожари и други, лесно се разширява функционалността на приложението без да се прекъсва работата му. Благодарение на използваната технология е осигурен отдалечен достъп до базата данни за бедствия.

"Imagine Cup" е най-голямото в световен мащаб ИТ състезание за студенти и се организира от Майкрософт. То дава възможност на студенти от цял свят да реализират иновациионни технологични и художествени проекти извън учебната зала.

http://imaginecup.com/About/News.aspx



Прочетено: 2453 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Салат дьо Шоп Труженики моря Флора Бургас 2009 Ремонт носачи Казанлък МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu Pepi Елена kq ГРОБИЩЕН ПАРК Водорасли Аквасорс Кукерландия 2011, Ямбол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development