Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОСМА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА „ВАШАТА ВАКАНЦИЯ” – БУРГАС, КОЯТО СЕ ОТКРИВА НА 8 МАЙ 2008 г., ЩЕ БЪДЕ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ



08 Май 2008, Четвъртък





Осма Туристическа борса "Вашата ваканция" ще бъде открита на 8 май 2008 г. в 10.30 часа в Дом на културата "Лукойл Нефтохим" Бургас. За първи път изложението ще бъде с международно участие.
Борсата се организира от Бургаска Регионална Туристическа Асоциация и Бургаски Изложбен Център ЕООД и е под патронажа на Държавна Агенция по Туризъм и Областна управа - Бургас. В рамките на борсата ще се проведат срещи на кметове на общини с Председателя на Комисията за защита на потребителите, както и среща на туристическите фирми и общините с представителите на Държавната Агенция по Туризъм.
Тази година изданието на "Вашата Ваканция" се провежда под мотото "Ден на Европа". В изложбата участие ще вземат над 60 организации от цялата страна и Република Турция.
В борсата ще се представят черноморските общини от Бургаска област – Несебър, Поморие, Созопол и Царево, както и Общините Средец и Малко Търново. Възможности за почивка на българските граждани за летния сезон на 2008 г. ще представят също общините Габрово, Дряново, Стара Загора, Котел, както и община Ямбол. Туристически фирми от страната ще предложат възможности за отдих и балнеолечение в хотелите „Перла” в Слънчев бряг, „Снежанка” в Пампорово, „Родопски дом” в гр. Чепеларе, „Дива” в с. Чифлик, балнеохотел „Княз Павел” в Павел баня, хотел „Самоков” в кк Боровец, парк-хотел „Континентал” в Слънчев бряг, както и хотелите от СНЦ „Съюз на собствениците – Слънчев бряг”.

Професионалната гимназия по туризъм – Бургас ще представи своите продукти, както и възможностите за наемане на кадри за летния туристически сезон. На борсата ще се представят също и 4 природни парка – Странджа, Златни пясъци, Сините камъни и Шуменско плато, които са разположени в непосредствена близост до големите туристически комплекси на Черноморието. Те дават възможност за разнообразяване на туристическото предлагане, както и за практикуване на екотуризъм, селски туризъм и разнообразни пешеходни маршрути. Ще се представят също и фирми, които предлагат продукти и услуги за туризма – фирма „Бойар” – Поморие – производител на висококачествени вина – възможности за дегустации, рекламна агенция „Комфорт Дизайн”, Фрапорт Туин Стар- Летище Бургас, Илюстровани карти България ООД, етнографски комплекс Шато Медово, Регионален Бургаски музей, Детелина Прима ООД, Нефтопласт – Средец, Елона – Карнобат, Вестал – Бургас, Танцова академия – Бургас, Парти агенция „КРИС”, ЕТ „Валена”  и други. 

Акцент на изложението тази година ще бъдат възможностите за анимация, които предлагат общините. В съпътстващата програма на импровизирана сцена пред  Дом на културата „Лукойл Нефтохим” на 8 май ще се представят Общините Поморие, Котел, Стралджа, бургаските училища „Найден Геров” и „Йордан Йовков”, както и СОУ „Васил Левски” в Малко Търново. Специално участие ще има и сдружение „Танц БГ” – Бургас. Свои щандове ще имат също и фирми и организации, които предлагат различни консултантски услуги за туристическия бизнес – финансови, данъчни, юридически, както и подготовка на проекти за финансиране от донорски програми.
Партньори в осъществяването на Осма Туристическа Борса „Вашата ваканция” са също вестник „Фактор” – Бургас, „Лукойл Нефтохим”, хотел „България” – Бургас, фирмите „Джей Ел Пи” – Бургас, „Победа” АД – Бургас, „Агрима” АД.
Участие в Осма Туристическа Борса „Вашата ваканция” ще вземе и Тракийска Туристическа Асоциация от Одрин, както и сдружение ДЕКАТ от Демиркьой (сдружение за популяризиране на природното и културно наследство на Демиркьой, област Къркларели, Република Турция). Двете сдружения са партньори на Бургаска Регионална Туристическа Асоциация в осъществяването на съвместни проекти по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Турция. 
Изложението е отворено за посетители от 10.00 до 19.00 часа. Входът е свободен за всички, които желаят да направят своя избор за ваканция. За посетителите е подготвена и специална анкета-томбола. Наградите за томболата осигуряват „Победа” АД, „Проект Консултинг” ООД,  ЕТ „Аглая”, БРТА, ЕТ „Валена”, „Бойар” – Поморие и др.
На 9 май, по случай Деня на Европа, ще бъде представен туристическия потенциал на най-югоизточната община в ЕС – Царево. Ще се посетят ботаническата градина на сем. Серафимови в с. Велика, ще се представят възможностите за морски туризъм в с. Лозенец и гр. Царево, селски туризъм в с. Бродилово, както и екотуризъм в защитена местност „Устието на река Велека”. Ще се представят типични странджански обичаи, кухня, разходка с каруци, както и разходка с лодка по р. Велека.



Прочетено: 3451 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
лека вечер Община Бургас ГРАФИЛА 2009, Бургас Дива свиня зад решека Фен Театър за драма. опера и балет, Бургас. ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ-ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ закачалки 2 само черноморец бургас Best friends HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО евро 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development