Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

криминална хроника



30 Април 2008, Сряда





На 28.04.т.г. около 11.00 ч. в центъра на с. Братово, общ. Бургас за проверка е спрян л.а. «Опел калибра», с бургаска регистрация, управляван от 20 год. Н.Г. от с. Равнец. В багажника и купето на автомобила са открити 12 менгемета и една наковалня, за които е установено, че са откраднати от ОУ «Св.Св. Кирил и Методий» - с. Равнец. Кражбата е извършена, чрез взломяване на входната врата и последващо разбиване на катинар на метална решетка на работилницата към училището. Стойността на нанесените щети е в размер на 670 лв. Работата по случая продължава от служители на Второ РПУ Бургас.
      На 28.04.т.г. около 12.20 ч. на пътя Созопол – Бургас при влизане в областния център, полицейски служители са извършвали контрол с радар за превишаване на скоростта. Лек автомобил «Ауди», с румънска регистрация, движещ се посока Бургас, е навлязъл в лявата лента със скорост 120 км. при ограничение на скоростта 60 км/ч. Подаден е ясен, видим и разбираем сигнал със стоп палка на водача на автомобила, който вместо да спре, не намалява скоростта си и продължава да се движи в посока Бургас. «Аудито» своевременно е последвано с включена звукова и светлинна сигнализация на полицейски автомобил по ул. «Чаталджа», където на около 100 м. след бензиностанция «Шел» в посока ул. «Спортна», е спрян за проверка. Установено е, че автомобила е управляван от 26 годишния Н.М. от Румъния, който е допуснал серия от нарушения на Закона за движение по пътищата / движил се е с превишена скорост, извършил е маневра «изпреварване» на двойна непрекъсната линия, създал е предпоставка за настъпване на ПТП с насрещно движещи се МПС, управлявал е автомобил със затъмнени стъкла на предните врати, като не е използван обезопасителен колан и не е представил застраховка «Гражданска отговорност» или подобна такава/. Водачът на автомобила се е държал грубо, предизвикателно и арогантно, като е отказал да изслуша полицейските служители за носената от него отговорност за извършените нарушения. Съставени са му актове за установяване на административни нарушения, които ще бъдат изпратени в Република Румъния, поради отказа на румънския гражданин да последва полицейския автомобил до ОДП Бургас за издаване на наказателно постановление и заплащане на предвидената глоба.
      На 28.04.т.г. около 20.00 ч. в Първо РПУ ургас е получено съобщение от 17 годишен бургазлия, за това че около 17.00 ч. на същата дата двама непознати мъже, са го спрели в района до Трета поликлиника и представяйки се за полицаи, са му отнели портфейла, съдържащ сумата от около 360 лв. и лични документи. Младежът заедно с непознатите, които не му се легитимирали със служебни карти, тръгнали в посока Първо РПУ Бургас, за участие в разпознаване на заподозрени лица. На ул. «Сливница» непознатите се опитали да избягат, като след сборичкване със 17 годишния бургазлия, от мнимия полицай е изпаднал мобилен телефон. Работата по установяване самоличността на извършителите на измамата продължава от служители на Първо РПУ Бургас.
      На 28.04.т.г. около 19.10 ч. в с. Гюльовца, общ. Несебър, на кръстовището между ул. “Янко Андонов” и ул. “Китка”, е настъпил пътен инцидент между : л.а. “Фолксваген голф”, с бургаска регистрация, управляван от 37 год. А.М. от с. Гюльовца и л.а. “Рено меган”, с бургаска регистрация, управляван от 39 год. Н.К. от Бургас. От ПТП е пострадал водача – А.М., който с фрактура на десния глезен, без опасност за живота, е настанен за лечние в бургаската болница. Причини : отнемане на предимство на л.а. «Фолксваген» от страна на водача на л.а. «Рено». 

 



Прочетено: 3624 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
самотна обитателка розичка Ротари Клуб Бургас поздравява Петко Сиреков старина пазач Водна топка Черноморец Бургас Американски Кокили за Строители Рибари в Истанбул Флора Бургас 2009 Ива цвят евро 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development