Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Искат мнението на бургазлии за общия устройствен план



12 Март 2008, Сряда





Всеки може да попълни анонимна анкета в интернет, архитектите ще се съобразят с резултата. Мащабно анкетно проучване започна архитектурно ателие “ Атика R5” за развитието на Бургас през следващите 30-40 години.


Дружеството, което е събрало екип от 30 специалисти, ще изработи изцяло обновен общ градоустройствен план  за не повече от година и половина. 
Нов център и Бургас, обърнат към морето, обеща още преди два месеца архитект Петко Йовчев, който е ръководител на екипа.
Архитектурното ателие проучва общественото мнение за градоустройствените проблеми на Бургаската община. Отговорите на бургазлии ще допринесат за по-добра ориентация на екипа при изготвянето на новия градоустройствен план. Резултатите от допитването ще бъдат оповестени в края на март или началото на април, съобщиха от “ Атика R5” .
Анкетата, която е разпространена из форучите в интернет, започва с въпроси за оценка на община Бургас като място за професионална реализация и за живеене.
Трябва ли да бъде изместен центърът на града на друго място могат да кажат бургазлии. Също така те имат възможност да дадат идея къде да стане това -  в жк “ Меден рудник”, жк “Славейков”, жк “ Изгрев”, към площад “ Трапезица” или на друго място.
Как трябва да се развива община Бургас в бъдеще, питат проектантите. Градът може да бъде видян като -  промишлен център, туристически център със слаба промишленост, град с 40 % промишленост и 60 % туризъм или с високотехнологични и екологични производства, позволяващи да се развива туризъм.
Какви видове туризъм трябва да се развива в общината могат да изберат бургазлии. Дали той да е ваканционен(в хотелски комплекси), балнеоложки, културен, конгресен, спортен, атракционен или селски.
В каква посока трябва да се развива градът е друг от въпросите, включен в анкетата.
“ Бургас е голям град, но не е бил проектиран за такъв. Оттук идват всичките проблеми. Капацитетът е за 80 хиляди души, а в момента населението в него наброява 300 хиляди”, обясни арх.Йовчев.
Центърът на града е почти 100 % изчерпан и е наложително да се оформи център на друго място, но естествено след подкрепата на гражданите, допълни той. 
Последният план на града е направен през 1984 г.



Прочетено: 4565 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Машините на Леонардо Spirit of Burgas Старите бургазлии разказват 1 Мото клуб Конкурс прическа Бургас 2009 Красимир Балъков Мой хороший знакомый из Бургаса през гората, до морето pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development