Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Търговци мамят за грамажа и цената



24 Ноември 2007, Събота





Търговците на хранителни стоки в Бургас мамят най-често за грамажа и цената, сигнализира председателят на Регионалния съюз на потребителите Кирил Гашев. Според неговите наблюдения оплакванията на хората са от всички възможни сфери на услугите и търговията, както и от административното и здравно обслужване и транспорта.
Измамени клиенти претеглят закупените стоки и установяват, че са платили за повече от полученото. Намират се дори “ сгрешени” етикети на вакуумирани храни, обясни той.
Срещат се невписани вярно освен грамаж - съставът, цената и трайността на стоките.  Едно купуваш, а друго е съдържанието на стоката, категоричен е Гашев. Датата, до която е годен продуктът,лесно се фалшифицирала от самите продавачки /инструктирани предварително/, като просто се подменят етикетите.
Редовен номер на големите хипермаркети е да лъжат за цените, обясни защитникът на потребителите. На щандовете с едри букви са вписани едни цени, често рекламирани като промоция, а на касата се заплащат по-високи. Търсени за обяснение,управителите на магазините казват: “От снощи се смени цената”, сподели Гашев. “ Те са наемни работници и не са виновни, принудени са да лъжат от работодателите си, за да си запазят хляба”, смята той.
Регионалниятсъюз на потребителите в Бургас е структура към Федерацията на потребителите и няма санкциониращи функции. Затова и търговците дори не се прикриват от нас, заяви Кирил Гашев. Когато обаче ходят проверяващи от Комисията за защита на потребителите, които налагат солени глоби, всички са предупредени по неведоми пътища и привеждат в ред стоките си, допълни той.


Прочетено: 2267 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кръст за Бургас Фонтанът на Йоан Костадинов аз Балчик Флора Бургас 2009 Площад Тройката, Бургас Ботева и Фердинандова Тройно дестилирана украинска водка pepi 2
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development