Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Слънчев бряг нараства с нови два ваканционни комплекса



Ключови думи:
16 Септември 2007, Неделя


Автор: Expert.bg



"Костал девелопмънтс" ООД изгражда нов апартаментен комплекс за сезонно ползване в Слънчев бряг-запад. Той е разположен в близост до комплекс "Анита" на около 5 минути от морския бряг в ъглов парцел с площ от 6203 кв.м.
В югоизточния край на имота има жилищна сграда с Г-образна форма и разгъната застроена площ 4975 кв.м. В централната и в североизточната част се разполагат обектите ново строителство, пише в. "Дневник".
Това са двукорпусна жилищна сграда, бистро и басейн. Те са с разгъната застроена площ 9814.83 кв.м. Сградата е с шест надземни етажа и един терасовиден тавански етаж. Състои се от два корпуса с общ сутерен и самостоятелни входове. Апартаментите, които са общо 106, са предназначени за продажба.
Постройката разполага още с подземен паркинг с 36 паркоместа, офиси, СПА център, апартаменти с различна квадратура. Има и друг блок с едносекционна двуетажна сграда със сутерен. Тя е разположена в централната част на имота между съществуващия и новия басейн. Тук са предвидени складови и обслужващи помещения.
Централното ядро, обслужвано от бистрото, се формира от басейна. Той е в централната част на имота между жилищната сграда и бистрото. Състои се от три взаимно свързани зони: за плуване, за рекреация и детски басейн.
Архитектурната разработка е на арх. Николай Ситев от Стара Загора. Изпълнител е фирма "Костал девелопмънтс" ООД. Консултантската и надзорната дейност в процеса на строителство се изпълнява от "Координати груп 2003" ООД - Бургас.
Още един апартаментен комплекс за сезонно обитаване ще израсне до следващия сезон и в централната част на Слънчев бряг-запад в близост до пътя Бургас - Варна, на площ от 2073 кв.м. Инвеститор на комплекса е "Джи ес - 8" ООД. Изпълнител на строителните работи е фирма "Строй Марк" ООД.
Обектът е част от ваканционен комплекс "Тарсис", първата част от която вече е изградена. Проектантът "Стивън Лийч асосиейтс България" ООД с ръководител арх. Румен Александров е предвидил отново естетически издържано оформяне на прилежащия терен с акцентиране върху основните подходи към сградата и към водни атракции.
Сградата на "Тарсис II" се състои от две тела, като входът е разположен централно по средата на двете тела. От лявата страна на фоайето се намират рецепцията и охраната.
От фоайето се достига към двата жилищни блока чрез два отделни входа. Същевременно е осигурена и връзка с вътрешния двор, а оттам по централна алея, минавайки над водно огледало, живеещите имат достъп до басейна и ресторанта.
Жилищната зона се състои от 86 апартамента - едностайни, двустайни и тристайни. Луксозни мезонети с просторни балкони са разположени на последните две нива. В сутерена има паркинг и помещения за офиси. Завършването на комплекса и пускането му в действие е предвидено за август 2008 г.
Сградите и в двата жилищни комплекса са съобразени с възможностите за достъп на хора с ограничени двигателни способности, има рампи и вертикални връзки с асансьори.


Прочетено: 4378 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Дружинката завихряне Флора Бургас 2009 Старите бургазлии разказват зад облаците плахо наднича... ЛОНДОН Pepi самолет Цъфнали череши Земя на хоризонта Лалета от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development