Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кристина Димитрова: Ще работя за популяризиране на млади таланти



28 Юни 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



 

Поп изпълнителката Кристина Димитрова, член на изпълнителното бюро на СЕК пред Бургас инфо

-Г-жо Димитрова, за толкова години преход в България Вие не се изкушихте да влезете в политиката. С какво привлече вниманието Ви партията Средна европейска класа? И защо се включихте в нея?
-Аз по принцип никога не съм се изкушавала и не съм искала да се занимавам с нещо, което не разбирам. Искам да отбележа, че са ме канили и други политически формации да вляза в техните редици. Често ме питат и коментират факта, че съм пяла на много политически партии по предизборни кампании и аз винаги съм казвала, че за мен цвета никога не е бил от значение. Първо, аз винаги съм отивала и съм пяла за хората, за народа никога не съм пропагандирала дадена партия. Не съм откликвала на партии, а винаги съм харесвала личности, защото смятам, че във всяка една партия има и черните и белите овце, и добрите и лошите.
Аз съм професионалист и винаги съм отивала да работя, вадя си парите с пеене и не ме е интересувала политиката.
Сега бих казала, че наистина ме заинтригува Георги Манев и предложението, което ми отправи в началото дойде малко изненадващо, но когато ме подготви с програмата на Средна европейска класа с целите и насоките, в които той ще работи /особено една от целите много ме заинтригува и ме впечатли/. Това е подпомагане на културата, на интелигенцията в България и спорта. Това е нещо, което наистина смятам, че трябва да стане. Бизнесът, интелигенцията и шоу-бизнеса трябва да си подадат ръка. Ще работя така щото да се улесни и да се узакони спонсорството. За да може да се прави нещо по-качествено в България. На мен лично ми омръзна младото поколение да израства с ритмите на турска, гръцка, сръбска и какви ли не други ритмики. Наистина е тъжно качествената музика да няма подкрепа. Финансовата подкрепа. Защото на всички е ясно, че нито в България, нито по света може да се прави качествена музика без средства. Шоу-бизнесът е свързан със страшно много средства. И за да бъде той качествен и на ниво трябва да има сериозно финансово участие.
Вече 25 години съм на сцената и реших, че мога да бъда полезна и с каквото мога да улесня пътя на шоу-бизнеса. Георги Манев през годините е помагал на страшно много хора. Аз наистина му гласувах  доверие, на мен също ми гласуваха доверие и ще направя каквото трябва, за да бъда полезна.
-Как виждане приноса на певицата към политиката, лично?
-Политиката е силно казана. Аз ще се занимавам с нещата, свързани с моята сфера това което аз знам и това, което разбирам. Нашата цел ще бъде да се популяризират млади таланти. В България има много млади и кадърни хора, но те нямат възможност да се изявят.
-Вие сте в ръководното тяло на тази млада партия. Как смятате да ангажирате общественото внимание?
-Аз смятам, че нашите послания няма да са само към младежката аудитория. Програмата ще се опита да привлече вниманието на всички възрасти на първо място. Тепърва ще се работи по изграждане на структури в други градове на страната. Ще популяризираме и нашата програма, която в момента се създава. Ще търсим подкрепа от хората, които са средната класа, средната европейска класа. Ще работим за тези, които развиват средния бизнес в България, който е излязъл малко на повърхността, но все още му е трудно да се развива.



- Кажете повече за последния албум, който издадохте, от къде дойде идеята, как се свързаха с Вас?
-Наистина това е един троен албум, двоен с DVD. Идеята дойде от Георги Манев, с който се познавам от няколко години. Работили сме заедно от много време. На едно мое поредно участие в Бургас, вече този проект се работеше, ме поканиха да отида на неговата хижа в Божура където се запознах с Дуля, аранжора и композитора и също така с целия екип. До този момент не познавах Никита и Поли единствено с Искрен Пецов сме работили заедно. Та те ме поканиха да участвам в този проект. Всичко стана много изненадващо защото на момента ми предложиха песен, която аз записах. Песента се нарича “До мен” и е включена в този албум и също така беше направен кавъра на песента “Вълшебен свят” с Искрен.
-Как Ви хареса парчето, трябваше ли да го преработват според вашите вкусове или…?
-Не, не трябваше да го преработват, просто аз трябваше да вникна в този стил. На мен той не ми е чужд, защото аз по принцип живея с модните тенденции, слушам изключително много всякаква музика и харесвам новите модерни тенденции, хаус музиката. Въобще не беше трудно, дори песента се получи изненадващо бързо, за около половин час записах пеенето и след няколко дена ми изпратиха готов вариант в София, който на мен лично много ми хареса. Одобрих го и така моята песен, самостоятелната  влезе в албума. Дуетът също, отначало Искрен трябваше да пее тази песен сам, но в последствие опитахме дует, стана нещо по-разнообразно, по-приятно и решихме да я запишем заедно. И тя стана изключително бързо. В общи линии така – един нов експеримент, сполучлив. Станахме един добър колектив, защото работата ни свърза. Вече работим заедно и по концерти, по участия. Сега бяхме заедно на “Модна фиеста” в “Албена”, където освен, че представяхме новите песни с Искрен бяхме водещи на цялата модна фиеста.
Искам да кажа, че песните са много добре приемани. Ще издам една тайна, че направихме и една съвсем нова песен, вече в по-комерсиален стил. Много модерна. Песента пак е по музика и аранжимент на Дуле - Душан Янушевич, а текста е на Искрен Пецов. Тя се нарича “Лято”. И на тази песен продуцент е Георги Манев. Съвсем наскоро ще дойда пак в Бургас където ще заснема и клип на песента. Надявам се тази песен да стане един летен шлагер. Тя е много лесно запеваема с много приятна мелодия и с модерен аранжимент, което за мен е идеалната комбинация.
-Казахте, че обичате да сте с млади хора и да се зареждате взаимно с положителна енергия, в тази връзка какво Ви е мнението за младите бургаски таланти Никита и Поли?
-От половин година работим заедно и виждам, че те имат определено прогрес. Учат се от по-големите, от професионалистите. Ние с Искрен много им помагаме. Те по принцип са си много талантливи, имат прекрасни гласове. Разбира се имат още много да учат и върху поведение на сцена и като държание, и в певческо отношение. Те са определено една находка и в бъдеще ще си помагаме и ще се допълваме взаимно.

 

 

 



Прочетено: 4046 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургаският кей Дружинката Подводен свят аз Глухарчета АЗ Конкурс прическа Бургас 2009 бургаска среща HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО ahtopol Богориди, Бургас Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development