Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Айтос почита паметта на Васил Левски



15 Февруари 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



Община Айтос, дирекция “ОКВСТ” и Спортният клуб по лека атлетика организират традиционна лекоатлетическа надпревара „ЛЪВСКИ СКОК”, която ще се проведе днес от 14,30 часа в Спортната зала в Градската градина, град Айтос.
В състезанието за наградите на община Айтос участват в две възрастови групи момичета и момчета от всички градски училища.

Градските читалище „Васил Левски”, общински комитет „Васил Левски”, Военен клуб и настоятелство на храм “Св. Димитър” организират възпоменателни прояви посветени на 134 години от гибелта на Апостола.
Поклонение пред паметната плоча на Дякона в двора на църквата „Св. Димитър” ще се проведе в понеделник от 17,00 часа.

Половин час по-късно ще се проведе среща Радка Казанджиева – Възвъзова – дъщеря на Кирила Възвъзова, съставител на многотомното издание за живота и дейността на Васил Левски.
Айтозлийката Кирила Възвъзова е дългогодишен изследовател на живота на Апостола и съавтор на всички издания посветени на живота и делото му. Тя е открила и подготвила за издаване „Тефтерчето на Левски”. Работила е няколко десетилетия в Народната библиотека „Кирил и Методий” в София. Потомка е на известната в миналото айтоска фамилия Възвъзови.
Във Военния клуб ще се проведе още отбелязване на 10-годишнината от създаването на общински комитет „Васил Левски” в Айтос, както и изложба посветена на Апостола.


Прочетено: 2859 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Тройката, паметника Флора Бургас 2009 Конкур глазами зрителя полети и пристани 01 Конкурс прическа Бургас 2009 морето в началото на новата година Изгрев Община Бургас камини Море,земя, въздух
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development