Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Протестен митинг в Несебър



11 Януари 2007, Четвъртък


Автор: Burgas Info



Митинг в защита на задържаните вече осма година в Либия пет медицински сестри се проведе днес по обед в Несебър. Стотици граждани се събраха на площада в стария град да изразят своята подкрепа към нашите сънароднички в Джамахирията, и да осъдят несправедливите смъртни присъди. Инициативата бе организирана от община Несебър, Демократичния съюз на жените и читалище „Яна Лъскова”.

В протеста се включиха и жителите на Тънково, Кошарица, Гюльовца и Равда. На всички присъстващи бяха раздадени лентички с надпис „Не сте сами”.

Пред монтиран плакат "Свобода за българските медици в Либия", точно в 11.30 ч. на площад „Месамбрия” беше прочетена протестна декларация срещу присъдите.

„Категорично осъждаме и не приемаме смъртните присъди на българските медици и палестинския лекар, издадени от либийския съд. Съд, който за пореден път доказа, че не зачита човешките права”, се казва в нея. Декларацията ще бъде изпратена до либийското правителство, либийското посолство у нас, посолството на Р България в Бенгази и европарламента.

Съчувствието към невинните наши сестри и това, че сме български граждани, е причината да предприемем тези действия”, заяви Надя Шишкова, председател на женското сдружение в Несебър.

Несебърлии изразиха своя протест срещу несправедливите присъди и с гражданска подписка. В нея се включиха и всички здравни работници на територията на несебърска община.

Подписката в подкрепа на медиците, осъдени за втори път на смърт от съда в Триполи, остава отворена. Всеки, който  желае да изрази своята съпричастност към осъдените медици, може да стори това в административния център на община Несебър, в сградата на читалището, както и във всички кметства на населени места на територията на общината.

Протестни митинги предстоят и в други съставни селища на общината.



Прочетено: 2786 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка аз Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове къща над р-нт производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени информация    http: //boltmin. blogspot. com/ НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Почистваща фирма Варна Ремонт носачи Казанлък Гимназия Раковски Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development