Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Необходими са критерии за измерване на напредъка на малкия и среден бизнес



14 Септември 2006, Четвъртък


Автор: Burgas Info



„Българското правителство трябва да изработи критерии за измерване на напредъка на малкия и среден бизнес, за да отчете правилно резултатите от вложените инвестиции”, заяви днес в Слънчев бряг председателят на Европейския съвет по дребен бизнес и прдприемачество и преподавател в Кингстън Юнивърсити проф. Дейвид Смолбоун.

Проф. Смоулбоун е сред лекторите на международната конференция „Предприемачеството в обединена Европа-предизвикателства и възможности”, която се провежда до 17 септември в станцията на Министерски съвет в Слънчев бряг.

Сред лекторите е и проф. Богдан Пиясецки от Университета на Лодз , Полша, който предупреди българските собственици на малки и средни фирми за опасностите, които ги очакват след влизането на страната ни в ЕС, изхождайки от опита на Полша. Това са засилената безработица, масовата имиграция на млади хора, която води до липса на квалифицирани кадри и фалита на множество фирми, предизвикан от невъзможността да се спазят изискванията на ЕС за малкия бизнес.

Друг голям проблем, с който се е сблъскала Полша е загубата на руския пазар, който е поемал 70 % от износа на страната.
Според г-н Пиясецки в средносрочен план за България ще има и положителни промени-ще се повишат заплатите, българският бизнес ще излезе на нови и по-големи пазари, ще нарасне производителността, ще се подобри и качеството.

Председателят на Организационния комитет на конференцията проф. Кирил Тодоров-от Българската асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството и преподавател в Института за развитие на предприемачеството заяви, че един от основните проблеми на малкия и среден бизнес в България в момента е това, че 90% от фирмите се управляват от предприемачи, а не от професионалисти.
Той подчерта, че след влизането ни в ЕС 75% от едноличните търговци ще се сблъскат с проблеми, които могат да ги доведат до фалит.
Това са високите изисквания за стандарт в ЕС, нарастването на конкуренцията, излизането на бизнеса на светло и мултикултурните различия.

Добрите страни на присъединяването на България към Евросъюза за малките фирми са възможността за обмяна на ноу-хау, новите и по-големи пазари и връщането на част от капиталите чрез завръщането на бизнеса на успели българи в родината.



Прочетено: 2587 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
къща на 20км от бргас ПЕПИ Бургаска къша моите цветя Международен Семинар на фризьорите София Родното небе Неизмазана тухлена селска къща Менструална чашка MeLuna нощен бряг казан с тръжи ТРИ ИГРИВИ БУРГАЗЛИЙКИ къщичка в градината
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development