Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

843 поморийци се включиха в анкетата на сдружение ГЕРБ



01 Август 2006, Вторник


Автор: Burgas Info



Над 80 % от анкетираните не са доволни от управлението на общината, сдружението праща резултатите на Кмета и местния парламент.


843 жители на община Поморие се включиха в инициираната от сдружение ГЕРБ анкета и дадоха оценка за работата на кмета и общинската администрация.
В допитването взеха участие както жители на общинския център, така и на околните села и Каблешково.

83,79 % от анкетираните са изразили неудовлетвореността си от управлението на общинската собственост в Поморие, а 75,69 % смятат, че няма прозрачност при управлението й.

Над 80 % от анкетираните са посочили, че не им харесва как изглежда централната улица на града през лятото. Част от участниците са посочили, че е заета с прекалено голям брой сергии, че е замърсена и че часът на последното сметоизвозване в центъра е прекалено ранен.

Близо 76 % не одобряват факта, че зелените площи в общинския град са заети от заведения и увеселителни атракциони.

78,82 % от анкетираните са отговорили отрицателно на въпроса събира ли в достатъчно степен Общината средствата от наеми и реинвестира ли ги в благоустройството на града.

Над 80 % от анкетираните смятат, че Поморие е по – зле благоустроен в сравнение с Несебър и Созопол. Част от хората са изразили недоволство от състоянието на крайбрежния булевард на Поморие, от липсата на пешеходна зона в кв. “Св. Георги”, от липсата на читалище в града и от продължаващите строителни работи през активния туристически сезон.

“Интересен е фактът, че 10 % от анкетираните са посочили името си в иначе обявената за анонимна анкета. Това означава, че хората са готови все по- открито да заявят позициите си, което е изключително обнадеждаващо”, коментира общинският координатор на ГЕРБ Поморие и инициатор на анкетата Иван Алексиев.

Резултатите от допитването ще бъдат адресирани по официален ред до кмета на община Поморие и местния парламент.


“ГЕРБ като гражданска структура все по- активно ще алармира представителите на властта в региона за проблемите в общините. Когато администрациите показват желание за решаването на проблемите, разбира се, ще търсим и диалог с тях. Надяваме се местната власт да обърне внимание на поставените сигнали и да си извлече поука от резултатите на анкетата”, коментира областният координатор на ГЕРБ Димитър Николов.

ГЕРБ ще даде възможност на всеки, който иска да разгледа анкетните карти да се запознае с тях.
Те ще са на разположение както на местната власт, така и на жителите на общината.





Прочетено: 3025 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
жажда за светлина Компасът на ул. пчела хотел приморец Бодил край Ясна поляна флора 2008 pepi Община Бургас Машините на Леонардо Конкурс прическа Бургас 2009 прозорци в хале
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development